Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Prípad dvoch mŕtvych mužov v Snine polícia vyšetruje ako vraždu
Zdielať na

Prípad dvoch mŕtvych mužov v Snine polícia vyšetruje ako vraždu

SNINA / Prípad dvoch zastrelených mužov v Snine vyšetruje polícia ako vraždu. Tragédia sa stala 8. júla nadránom, no kukláči a kriminalisti sa do bytu dostali až na poludnie. Svedkom streľby bol podľa televízie JOJ aj tretí muž. Otázne je, prečo volal políciu až po niekoľkých hodinách. Podarilo sa nám zistiť aj ďalšie podrobnosti.

Dvere do bytu otvorili v sobotu, 8. júla, okolo poludnia kukláči. Vo vnútri boli nájdení dvaja zastrelení muži vo veku okolo 30 rokov. Jeden z nich pracoval ako colník na hraničnom priechode. Na miesto smeroval aj výjazd Krajskej kriminálnej polície v Prešove a stopy tu zaisťovali približne do jedenástej hodiny večer. Štáb TV JOJ hovoril aj so susedmi. Pre každého z nich je to nepochopiteľné nešťastie. "Som učiteľkou v materskej škole, tak sa ma to mimoriadne dotklo. Chlapcov som ako maličkých poznala, boli to dobré deti," opísala suseda.

Výstrely v noci alebo nadránom susedia nepočuli, dokonca ani žiaden hluk. Kým ešte v sobotu sa hovorilo aj o možnosti, že zo zbrane muž možno vystrelil náhodne či omylom, v nedeľu, 9. júla, polícia zverejnila jasné stanovisko. "V prípade dvoch mŕtvych mužov v byte v Snine vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ v Prešove začal trestné stíhanie pre trestný čin vraždy," uviedol krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik.  

Podľa zistení TV JOJ bude zrejme kľúčová výpoveď tretieho muža, ktorý sa v byte počas streľby mal nachádzať a všetko videl na vlastné oči. Zatiaľ nie je jasné, prečo tretí muž, ktorý bol s nimi v byte odišiel a neoznámil to na polícii hneď, ale až po niekoľkých hodinách. "Sú zaisťované stopy, ako aj ďalšie dôkazy, ktoré sa následne priebežne vyhodnocujú, respektíve budú podrobené znaleckému skúmaniu," uviedla polícia. 

Nezodpovedanou otázkou stále zostáva aj to, či colník strieľal zo služobnej zbrane. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme poskytovať žiadne informácie," dodala hovorkyňa FS SR, Martina Rybanská.

Súvisiace články