Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Tragédia v bratislavskom nočnom klube: Hlásia jednu obeť
Zdielať na

Tragédia v bratislavskom nočnom klube: Hlásia jednu obeť

BRATISLAVA – ​Vo Vlčom hrdle sa počas uplynulej noci bavilo približne 3-tisíc ľudí. Množstvo z nich malo byť pod vplyvom drog. Okolo tretej ráno malo 27-ročnému mužovi prísť nevoľno a bol dezorientovaný. Vystrašení ľudia preto zavolali sanitku. 

Podľa informácií TV JOJ by mal byť jeden mŕtvy muž, ktorého sa na mieste nepodarilo oživiť. Policajti a záchranári zasahujovali vo Vlčom hrdle. Dve ženy skončili v kritickom stave v nemocnici. Jedna z nich je v umelom spánku. Zaujímavosťou je, že trojica nebola z jednej partie, na akciu teda neprišli spolu. Podľa informácií TV JOJ polícia pracuje s informáciou, že im mohol niekto niečo nasypať do pitia.

Vyjadrenie svedkov

Svedkovia televízii JOJ opísali, že videli ležať pri toaletách ľudí v bezvedomí, ktorých ošetrovali záchranári. Dokonca videli pri WC aj sáčky, pravdepodobne s drogami. Na akcii bolo vraj extrémne teplo a dusno.

"Môžem potvrdiť, že policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II sa v súčasnosti zaoberajú objasňovaním okolností uvedeného prípadu. Začalo sa trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," potvrdil pre TV JOJ hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Záchranári boli na rovnakú akciu privolaní znovu

"Tesne po tretej hodine ráno sme vyslali ambulancie rýchlej lekárskej pomoci a rýchlej zdravotnej pomoci k 27-ročnému mužovi s poruchou vedomia a zástavou srdca. Záchranári muža úspešne zresuscitovali a transportovali do nemocnice. Počas prevozu žiaľ zomrel," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS. 

Ambulancia bola vyslaná aj k dvom ženám, pri ktorých bolo taktiež podozrenie na intoxikáciu. 27-ročná žena mala podľa hovorkyne poruchu vedomia. Následne bola transportovaná do nemocnice v Ružinove. Ďalšia žena vo veku 28 rokov mala podľa OS ZZS poruchu psychiky a správania. "Záchranári ju po prvom ošetrení transportovali do rovnakej nemocnice," priblížila Klimešová. 

"Jedna zo žien je hospitalizovaná v umelom spánku. Druhá žena je pri vedomí, reaguje a momentálne sú jej realizované všetky potrebné vyšetrenia. Jej stav si pravdepodobne nebude vyžadovať hospitalizáciu," uviedla Eva Kliská. 

V tele mali koktail 

Podľa informácií TV JOJ mali mať obe ženy v tele takzvaný koktail - niekoľko druhov ťažkých omamných látok, ktoré boli skombinované s alkoholom. Na miesto prišli vyšetrovatelia s kriminálkou aj so psovodmi. Priestory klubu prehľadávali. Všetky tri osoby si podľa polície mali stav intoxikácie spôsobiť vedome. Organizátor akcie odmietal odpovedať na naše otázky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy