Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Rudolf Huliak zastrelil medveďa
Zdielať na

Rudolf Huliak zastrelil medveďa

OČOVÁ / Zásahový tím pre medveďa hnedého spoločne s poľovným združením hliadkoval niekoľko nocí v okolí Očovej. Vo viacerých častiach obce videli domáci medveďa. Na zvýšenú opatrnosť upozorňovali aj prostredníctvom obecného rozhlasu. V piatok v noci eliminovali jedného synantropného jedinca neďaleko záhrad rodinných domov. Zastrelil ho starosta Rudolf Huliak.

​Upozornenie na zvýšenú opatrnosť vyhlasovali aj v obecnom rozhlase

Ľudia už videli viacero jedincov, jeden sa napríklad objavuje pri autobusovej zastávke. Rudolf Huliak, starosta Očovej a poľovný hospodár nebol v teréne náhodne. Očovskí poľovníci spolupracujú so zásahovým tímom. sa vyjadril, že zásahový tím spolupracoval. "Máme podpísané ako poľovné združenie zmluvu so štátnou ochranou prírody, aktuálne máme zmapované 4 synantropné jedince. Jedným z nich bol aj tento. Jeden urobí chodník do dediny a ďalší prídu za ním," dodal pre TV JOJ

Na mieste bol aj spomínaný zásahový tím, ktorý dlhšiu dobu monitoroval situáciu. "Svojím správaním a výskytom aj v záhradách rodinných domov opakovane ohrozovala miestnych obyvateľov, ako aj návštevníkov obce. Všetky použité metódy averznej terapie u predmetného jedinca boli neúčinné," skonštatovala manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková k prípadu zastrelenej medvedice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy