Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Medveď na Zemplíne? Odborníci jeho výskyt v tejto oblasti nevylúčili
Zdielať na

Medveď na Zemplíne? Odborníci jeho výskyt v tejto oblasti nevylúčili

MICHALOVCE / Zásahový tím pre medveďa hnedého má za sebou výjazd už aj na dolný Zemplín. Medveďa totiž spozorovali na okraji Michaloviec. Odborníci zatiaľ jeho pohyb v typickom prostredí nížiny nepotvrdili, ale ani nevylúčili.

​Medveď sa mal pohybovať v okolí miestneho mäsokombinátu. Očitý svedok okamžite kontaktoval políciu. "Zásahový tím vykonal obhliadku lokality. Výskyt medveďa zaznamenali aj obyvatelia neďalekej obce," potvrdila hovorkyňa ŠOP SR Kristína Bocková. Stalo sa tak vo večerných hodinách. Obyvateľom preto okamžite smerovalo oficiálne varovanie cez všetky komunikačné prostriedky.

Okolie bude monitorované a podľa odborníkov nie je dôvod na paniku

"Občanov sme upozornili, aby nevychádzali vo večerných hodinách mimo svojich rodinných domov a zamedzili pohyb na ulici," vysvetlil starosta obce Zalužice Tomáš Čeklej, kde tiež údajne medveďa spozorovali. Zatiaľ neexistuje žiadny priamy dôkaz o výskyte medveďa v tejto lokalite. Odborníci však zároveň nedokážu vylúčiť, že sa ocitol aj mimo svojho štandardného teritória.

"Každý si dá už pozor," povedal miestny. Bezpečnostné opatrenia zostávajú naďalej v platnosti. Zásahový tím je pripravený konať aj v spolupráci s miestnym poľovníckym združením. "Okolie bude monitorované a nie je dôvod na paniku. Prosíme o zvýšenú obozretnosť, najmä v ranných a večerných hodinách," uzavrela Bocková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy