Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vodič auta vošiel na chodník a zrazil štyroch ľudí. Hlásia zranených
Zdielať na

Vodič auta vošiel na chodník a zrazil štyroch ľudí. Hlásia zranených

Zdroj: TASR

KOSTOLNÁ LHOTA / V Kostolnej Lhote na Nymbursku vošiel v nedeľu 5. mája popoludní vodič osobného auta na chodník, kde zrazil štyroch chodcov. Zrejme predtým zaspal. Ženu a dieťa transportovali so stredne ťažkými až vážnymi zraneniami do pražských nemocníc záchranári vrtuľníkmi. Ďalší traja ľudia vrátane vodiča auta utrpeli stredne ťažké zranenia. Vyplýva to z informácií od hovorcov záchrannej služby a polície.

Nehoda sa podľa polície stala o 17.45 hodine, 20-ročný vodič išiel v smere od Sadskej do Poděbrad. V Kostolnej Lhote vyšiel na chodník, kde zrazil štyroch ľudí a narazil do domu. "Podľa prvotnej informácie za volantom zaspal," povedala ČTK policajná hovorkyňa Michaela Richterová. Okolnosti nehody bude polícia ďalej vyšetrovať.

"Zranených bolo celkovo päť, ženu a dieťa transportovali záchranári letecky do pražských nemocníc, ďalších troch zranených pozemnou cestou do nemocníc v Prahe a v Nymburke," povedal ČTK hovorca záchrannej služby Marek Hylebrant.

V posledných rokoch sa stalo viacero obdobných nehôd, keď auto či aj iný dopravný prostriedok vošiel do chodcov na chodníku alebo na zastávke. V júni 2020 na slánskej autobusovej stanici narazil autobus do zastávky, pri ktorej stáli ľudia. Jeho vodič mal na nohách nevhodnú obuv, papuče. Zomrel žiak prvej triedy, ktorý s ďalšími deťmi sedel na obrubníku, ďalší traja ľudia utrpeli zranenia. Šoféra súdy potrestali podmienkou a zákazom šoférovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy