Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Motorkárka mala dostať šmyk a prejsť do protismeru. Oživovali ju okoloidúci
Zdielať na

Motorkárka mala dostať šmyk a prejsť do protismeru. Oživovali ju okoloidúci

SPIŠ / V obci Hnilčík sa motorkárka zrazila s osobným autom, pod ktorým zostala zakliesnená. 33-ročnú ženu museli oživovať.

Ešte pred príchodom záchranných zložiek, prvú pomoc zranenej motorkárke, ktorá bola navyše zakliesnená pod autom, podávali okoloidúci.

Muži, ktorí boli pri nehode bezprostredne po jej vzniku, ženu spod auta museli vytiahnuť. Následne začali s oživovaním. Krajské operačné stredisko tam vyslalo aj dobrovoľných hasičov s AEDčkom. "Aby sme poskytli prvú pomoc s defiblirátorom. Naviguje nás, všetko nás pripraví. Vieme podľa postupu zachrániť ľudský život. Vďaka tomu defibrilátoru to aj pomohlo zachrániť jeden ľudský život. Srdce zastavené nebolo, tam nebol potrebný výboj," uviedol veliteľ DHZ Hnilčík Mário Ondrejčík. 

Dostala šmyk

Podľa policajnej správy motorkárka dostala šmyk a následný balans v miernej zákrute. Prešla do protismeru a vrazila do osobného auta. To po nej malo prejsť. Motorku náraz odhodil do priekopy pri ceste. Profesionálnym záchranárom sa u ženy podarilo obnoviť životné funkcie. Napojenú na prístrojoch ju letecky transportovali do popradskej nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy