Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Svadobčania skončili v putách. Dôvod ich zatknutia vás prekvapí
Zdielať na

Svadobčania skončili v putách. Dôvod ich zatknutia vás prekvapí

SOBRANCE / Traja hostia sa po svadobnom obrade pohádali so ženíchom aj s vedením hotela. Zašlo to tak ďaleko, že traja muži z Českej republiky skončili v policajnej cele na Ukrajine. Dôvod, pre ktorý ich zatkli nebol konflikt na svadbe, ale ďalšia kuriózna situácia, do ktorej sa dostali.

Svadobní hostia boli požiadaní, aby odišli

Traja muži z Českej republiky dorazili na svadbu svojho priateľa na Ukrajinu legálne a ubytovali sa v hotelovom komplexe v blízkosti hraníc so Slovenskom. Po svadobnom obrade sa však dostali do konfliktu so ženíchom aj s vedením hotela a boli požiadaní, aby odišli. "Keďže nikto z občanov Českej republiky nemal v tom čase pri sebe peniaze, rozhodli sa ísť smerom na Slovensko pešo mimo kontrolných bodov," informovala v stanovisku Elena Tračuk, hovorkyňa Hraničnej služby Ukrajiny v Čopskej oblasti.

Sledovali navigáciu v mobile, aby nezablúdili, išli po koľajniciach. Po zadržaní ich hliadka umiestnila do dočasnej väzby. Všetci traja budú stíhaní za pokus o nelegálnej prekročenie štátnej hranice. V tomto prípade ide o cudzincov, hraničiari na našej hranici však denne bojujú aj s inými narušiteľmi. Práve nelegálne prechody brancov z Ukrajiny sú jednou z najvážnejších tém od začiatku ruskej invázie na Ukrajine.

​Nelegálne prechody brancov z Ukrajiny tvoria problémy

Z krajiny odchádzajú denne bojaschopní muži. V týchto dňoch sa vďaka spolupráci ukrajinských a slovenských policajtov podarilo zastaviť činnosť organizovanej skupiny, ktorá "V prípade aktuálne nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie, nakoľko aj naďalej prebieha vyšetrovanie a poskytnutím bližších informácií by mohlo dôjsť k zmareniu sledovaného účelu," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky Roman Hájek.

Len za posledný týždeň bolo narušenie východnej hranice zaznamenané vyše dvadsať krát."Zadržali sme spolu 46 osôb, všetko mužov ukrajinskej štátnej príslušosti," dodala Agnesa Kopernická, hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy