Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na koncert Madonny prišlo na pláž Copacabana v Riu 1,6 milióna ľudí
Zdielať na

Na koncert Madonny prišlo na pláž Copacabana v Riu 1,6 milióna ľudí

RIO DE JANEIRO / Viac ako milión ľudí sa v sobotu večer zišlo na brazílskej pláži Copacabana v Riu de Janeiro, kde sa konal bezplatný koncert americkej popovej speváčky Madonny. Išlo o poslednú zastávku jej svetového turné "The Celebration Tour". TASR správu prevzala z tlačovej agentúry Reuters. Pláž i priľahlý oceánsky bulvár zaplnilo podľa odhadov mesta 1,6 milióna návštevníkov. Mnohí tam boli celé hodiny alebo dokonca dni, aby získali dobré miesto, zatiaľ čo bohatší fanúšikovia kotvili na desiatkach lodí v blízkosti pláže a diváci sa tlačili tiež v apartmánoch budov nachádzajúcich sa na pobreží.

Akcia bola vopred označovaná za "historickú udalosť". Madonna na svojich oficiálnych internetových stránkach uvádzala, že pôjde o najväčšiu šou v jej 40-ročnej kariére. Doteraz bol podľa návštevnosti najväčším koncertom ten z roku 1987 v parížskom Parku Sceaux, na ktorý dorazilo 130-tisíc divákov.

Bolo rozmiestnených 18 zvukových veží

V Riu niektorí fanúšikovia dorazili na miesto aj s niekoľkodňovým predstihom, aby získali dobré miesto. Mnohí kotvili na desiatkach lodí blízko pláže a diváci sa tiesnili aj v apartmánoch na pláži. Niektorí organizovali domáce večierky v jasne osvetlených bytoch a hoteloch na pobreží. Nad hlavami lietali vrtuľníky a drony. Pozdĺž pláže bolo rozmiestnených 18 zvukových veží, aby všetci účastníci dobre počuli.

Kráľovná popu, celá v čiernom, sa objavila pred 23.00 hodine miestneho času a podľa agentúry AFP ihneď uviedla davy do varu interpretáciou piesne Nothing Really Matters. Koncert začal s takmer 50-minútovým meškaním a trval vyše dve hodiny. Nechýbali ani klasické hity ako Like a Virgin, Hung Up a Like a Prayer. Na pódiu sa k Madonne pripojilo aj brazílske spevácke duo Anitta & Pabllo Vittar a mladí hudobníci zo škôl samby.

Koncert sa pripravoval niekoľko dní

Rio sa na koncert pripravovalo niekoľko dní. Úrady uviedli, že do okolia miesta konania koncertu vyslali tisícky policajtov, aby usmerňovali davy podobne ako pri preslávených novoročných oslavách v meste. Hasiči pri teplote okolo 28 stupňov Celzia kropili fanúšikov, ktorí sa zišli pri pódiu, vodou. Zadarmo bola distribuovaná tiež pitná voda.

Úrady zvýšili ostražitosť voči zdravotným problémom spôsobeným horúčavami po tom, ako vlani na koncerte Taylor Swiftovej zomrel mladý fanúšik na následky vyčerpania z horúčavy, upozornila agentúra Reuters. V minulosti mali na ikonickej pláži koncerty napríklad The Rolling Stones alebo Rod Stewart. Aj oni prilákali viac ako milión ľudí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy