Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Tragický koniec jazdy na skútri: Muž sa zrazil s kamiónom
Zdielať na

Tragický koniec jazdy na skútri: Muž sa zrazil s kamiónom

KVETOSLAVOV / V obci Kvetoslavov prišiel o život 45-ročný motocyklista, otec štyroch detí. Cestu mu skrížilo nákladné auto. Zasahovať musel špeciálny tím.

​Nehoda priamo v obci Kvetoslavov v Dunajskostredskom okrese sa stala krátko popoludní a to na frekventovanej križovatke bez semaforu. Motocyklista išiel na skútri po hlavnej ceste, keď mu malo podľa polície z dosiaľ nezistených príčin skrížiť cestu nákladné auto.

​Motocyklista mal svoj skúter naklopiť, aby zrážke zabránil, no nepodarilo sa a narazil doňho. "Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby vyslalo k dopravnej nehode ambulanciu. Muž žiaľ utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a lekár už len mohol skonštatovať úmrtie," potvrdila hovorkyňa operačného strediska Petra Klimešová.

Vodič nákladného auta bol z tejto tragickej nehody v šoku. Na pomoc bol vyslaný aj posttraumatický tím. "Vyšetrovanie tragickej nehody si prevzal dunajskostredský vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia z nedbanlivosti," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antolová. 

Križovatka je veľmi nebezpečná

Križovatka, na ktorej sa nehoda stala, je podľa slov starostky veľmi nebezpečná. Ku kolízii tu dochádza takmer každý deň. Táto križovatka v obci je počas dňa veľmi frekventovaná. Najmä ráno cez ňu prejdú stovky áut z okolitých obcí a miest. V jej blízkosti sú nielen rodinné domy, ale aj základná škola.

Starostka obce túto situáciu už niekoľko krát riešila s trnavským samosprávnym krajom. Hovorilo sa buď o kruhovej križovatke alebo osadení semaforu. Prípadne predstavitelia obce žiadali inú vhodnú alternatívu. No žiaľ k žiadnej realizácii do dnešného dňa zatiaľ neprišlo. "Obec sa stala doslova lievikom pre osobné či nákladné autá zo širokého okolia, ktoré prechádzajú na výjazd R7. Kritickou je najmä inkriminovaná križovatka Hlavá ulica – Senecká ulica – Agátová ulica, ktorá je v dopravných špičkách preťažená. Situácia sa stále zhoršuje a je mi veľmi ľúto včerajšej tragickej nehody," dodal starostka obce Soňa Franková.

Polícia žiada o pomoc aj svedkov nehody. Práve oni by mohli prispieť k jej rýchlemu objasneniu. Kamionista sa podrobil dychovej skúške, ktoré alkohol vylúčila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy