Zatiahnuté
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Bombová hrozba na Slovensku: Evakuovali budovy všetkých súdov
Zdielať na

Bombová hrozba na Slovensku: Evakuovali budovy všetkých súdov

BRATISLAVA / re e-mail s výhražným obsahom v pondelok (29. 4.) na celom Slovensku zasahovali desiatky hasičov aj policajtov. Evakuovali budovy všetkých súdov. Neznámy páchateľ totiž napísal, že na súde je výbušnina.

Podľa zdroja TV JOJ poslal pisateľ e-mail do jednej kancelárií ministerstva vnútra. Našli ho v pondelok ráno, ihneď nariadili evakuáciu všetkých súdov. Tie potom prehľadávali policajti so služobnými psami.

V štátnych inštitúciách nemohli niekoľko hodín pojednávať. Ani v jednej z budov súdu ale výbušninu nenašli. V minulom roku zaznamenala polícia až 65 prípadov šírenia poplašnej správy.

Bombu či inú hrozbu nahlasovali rôzne. Napísali to napríklad do komentárov na sociálnej sieti alebo na verejnosti vykríkli bomba, písali e-maily či telefonovali na tiesňovú linku. Tohto trestného činu sa minulý rok dopustili aj deti.

"Počas minulého roka bola v dvoch prípadoch poplašná správa nahlásená maloletými osobami a v jednom prípade mladistvým. V dvoch prípadoch sa trestného činu dopustili osoby pod vplyvom alkoholu," informovala Zuzana Hrabovská, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR. Za takýto trestný čin hrozí aj väzenie na niekoľko rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy