Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po čelnej zrážke zachránili život zraneným obyvatelia dediny
Zdielať na
Krimi

Po čelnej zrážke zachránili život zraneným obyvatelia dediny

IVACHNOVÁ / Veľké šťastie v nešťastí mali účastníci dopravnej nehody, ktorá sa stala v Ivachnovej neďaleko Ružomberka. Po čelnej zrážke zostali vo vozidlách bezvládne sedieť štyria ľudia. Odborná pomoc sa k nim dostala rekordne rýchlo. Medzi prvými im pribehla na pomoc záchranárka na materskej dovolenke, hasič, ktorý býva neďaleko, pomáhali aj zdravotné sestry a lekár, ktorí išli náhodou okolo.

Dve osobné autá sa čelne zrazili na vjazde na diaľnicu. Veľkú ranu počuli aj obyvatelia z neďalekých domov, rýchlo bežali zraneným účastníkom na pomoc.

“Počuli sme silné brzdy a ranu dvoch áut, tak sme hneď vybehli, je to možno 100-150metrov...“ hovorí Silvia Jamrichová, obyvateľka Ivachnovej.

 Šťastie v nešťastí

Za volantom strieborného audi sedel 24-ročný vodič. Práve zišiel z diaľnice v smere od Liptovského Mikuláša, keď z dosiaľ presne nezistených príčin vošiel do protismeru. Tu sa čelne zrazil s čiernou škodou superb, v ktorej sa viezli traja ľudia. Odborná pomoc sa k zraneným v tomto prípade dostala v rekordne krátkom čase.

 “To asi mali nad sebou anjelov strážnych, lebo ja som pred materskou pracovala v záchrannej zdravotnej službe, boli sme tu asi 2-3minúty po zrážke a hneď na to išli kolegovia okolo kde mali lekára, oni išli z nejakého kongresu,“ dodáva Silvia Jamrichová.

Do nemocníc previezli štyroch zranených

“Do nemocníc v Ružomberku a Liptovskom Mikuláši boli spolu prevezení štyria pacienti. Ťažšie zranený bol jeden muž, ktorý sa sťažoval na bolesti brucha a hrudníka, ostatní utrpeli skôr odreniny a pomliaždeniny,“ povedala Alena Lacyková-Krčová, hovorkyňa záchranárskej skupiny.

“Alkohol u vodiča ani u 44-ročnej vodičky vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 14.200.-€,“ hovorí Radko Moravčík, žilinský policajný hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy