Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
KDH kritizuje rozhodnutie o Rázsochách. Chce odvolať Dolinkovú
Zdielať na

KDH kritizuje rozhodnutie o Rázsochách. Chce odvolať Dolinkovú

Zdroj: TASR

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opozičné KDH kritizuje rozhodnutie ministerstva zdravotníctva, že miesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

Považuje to za neodborné rozhodnutie s negatívnymi dôsledkami na pacientov. Začalo preto so zberom podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce odvolávať ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD). "O novej nemocnici v Ružinove nevieme vôbec nič. Tento projekt začne úplne od nuly, iba s časťou projektovej dokumentácie z Rázsoch, pričom nemocnica v Ružinove nemá ani dostatok pozemkov na výstavbu novej nemocnice," poznamenal poslanec KDH František Majerský.

Podľa hnutia dôjde k škode desiatok miliónov eur

Majerský tvrdí, že nemocnica na Rázsochách mala základné predpoklady, aby sa v dohľadnej dobe mohla začať stavať, pričom štúdia rezortu zdravotníctva má rátať s dokončením nemocnice v Ružinove až v roku 2038. "Nepokračovaním v projekte Rázsochy dôjde k škode v desiatkach miliónov eur, ktoré boli na túto nemocnicu doposiaľ vyčerpané, čo sú náklady na jednu okresnú nemocnicu," podotklo KDH.

Poslanec hnutia Peter Stachura vidí v "pochovaní" projektu Rázsochy odborný a medicínsky rozmer. Ozrejmil, že malo ísť o komplexnú koncovú nemocnicu, ktorá by s ostatnými súčasťami Univerzitnej nemocnice Bratislava vedela zabezpečiť starostlivosť o všetkých ťažkých pacientov na Slovensku.

Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice v Bratislave po schválení vládou

Zuzana Dolinková odmieta prekrúcanie faktov v súvislosti s projektom a zmenou rozhodnutia pri výstavbe nemocnice Rázsochy, pre ktoré ju chce z funkcie odvolávať opozičné KDH. "Je smutné, ak sa opozičná politika zmení na obyčajný politický bulvár. Predstavitelia KDH v súvislosti s témou nemocnice Rázsochy konšpirujú bez reálnych faktov, postaviť odvolávanie ministra na základe konšpirácií je dôkazom zúfalého kroku jeho iniciátorov," uviedla Dolinková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy