Polojasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Aprílová bodka na záver? Takéto počasie nás čaká cez víkend
Zdielať na

Aprílová bodka na záver? Takéto počasie nás čaká cez víkend

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Zatiaľ čo piatkové ráno bolo pomerne mrazivé, teplota sa rýchlo dvíhala do plusových hodnôt. Potešiteľná informácia je, že k nám začína prúdiť teplejší vzduch od juhu až juhozápadu.

Piatková teplota dosiahla v tých najteplejších lokalitách až do 18 stupňov Celzia. Teplota do rána poklesne na 8 až 4 stupne Celzia, v dolinách a kotlinách od 4 do 0 stupňov. Vietor bude iba slabý, prípadne bude bezvetrie.

Čaká nás slnečný víkend

Sobotný deň bude slnečný, avšak lokálne, najmä v strede krajiny, sa môžu objaviť prehánky. Denná teplota bude od 15 do 21, na severe od 11 do 15 stupňov Celzia. Vietor južných smerov zafúka do 30-35, na západe v nárazoch miestami okolo 50 kilometrov za hodinu.

Nedeľa bude tiež slnečná, ráno sa môže objaviť hmla. Do rána poklesne teplota na 12 až 7 stupňov, na severe a východe 7 až 2 stupne Celzia. Cez deň sa vzduch prehreje na 17 až 22 stupňov Celzia, na juhu krajiny od 22 do 26 stupňov Celzia. Vietor bude silnejší ako v sobotu, v nárazoch okolo 60 kilometrov za hodinu.

Apríl s príjemným koncom

Posledné aprílové dni bude príjemne teplé. Nočná teplota poklesne na 14 až 9 stupňov Celzia, v dolinách a kotlinách okolo 7 stupňov. Cez deň bude teplo, od 19 do 26 stupňov Celzia. Ak plánujete ísť stavať máj, vyzerá to na pekný večer. Zima vám nebude, pretože prvý máj bude mať do rána teplotu 13 až 6 stupňov Celzia a prvomájový deň bude teplý, len popoludní sa môžu objaviť prehánky. Denná teplota dosiahne od 19 do 26 stupňov Celzia.

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.