Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smrteľná nehoda pri Lučenci
Zdielať na

Smrteľná nehoda pri Lučenci

LUČENEC / V stredu krátko po druhej hodine popoludní došlo medzi Lučencom a obcou Pinciná k tragickej nehode. Zrazili sa dve oproti sebe idúce autá. Jeden z vodičov neprežil.

Mladý vodič krátko pred zrážkou predbiehal kamión a podľa slov svedka telefonoval. "V zrkadle, keď ma predbiehal, som videl, že má na uchu telefón. Mohol ísť viac ako 100-kilometrovou rýchlosťou," hovorí svedok László. 

Šmýkal sa po ceste

O pár sekúnd neskôr sa už kamionista pozeral na to, ako auto mladého vodiča zatiaľ z neznámych príčin zišlo na krajnicu, vrátilo sa späť na cestu a dostalo šmyk. Otočilo sa o 90 stupňov a šmýkalo sa po ceste. 

"V protismernej časti vozovky do jeho ľavej bočnej časti narazilo čelne oproti idúce auto," potvrdila banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová. 

Jeho vodička vyšla spoza horizontu a nemala šancu zareagovať. Ona sa zranila len ľahko, spolujazdkyňa utrpela ťažké, no nie život ohrozujúce zranenia. 

Zranenia podľahol

Tridsaťsedemročného Andreja vytiahli z auta svedkovia. Prvú pomoc mu poskytli okoloidúci policajti a záchranári. 

"Keď ho vyťahovali, ešte kričal," dodáva kamionista. 

TV JOJ/Edita Hutková

"Pacient mal viacpočetné zranenia hlavy a tela," informoval lekár Andrii Kaluzhyn. 

Mladý vodič, ktorý smeroval do Rimavskej Soboty, zraneniam na mieste nehody podľahol. Či telefonoval v čase zrážky bude zrejmé po ukončení vyšetrovania. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy