Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Kamionistu ohrozoval gauč. Uvoľnil sa z prívesného vozíka a letel priamo na neho
Zdielať na

Kamionistu ohrozoval gauč. Uvoľnil sa z prívesného vozíka a letel priamo na neho

RIMAVSKÁ SOBOTA / Idúci kamión poškodil gauč. Vodiča nákladiaka poriadne vystrašila sedačka, ktorá smerovala priamo na jeho kabínu. Nehoda sa stala medzi obcami Bátka a Bakta v rimavskosobotskom okrese.

Sedačka sa počas jazdy zošmykla z prívesného vozíka. Letela vzduchom a to priamo na oprotiidúci kamión. "Normálne to vyletelo, nebolo to upevnené. Bolo to vo výške približne štyri metre," uviedol vodič kamiónu.

Jazdí už roky, ale nič podobné sa mu nikdy nestalo. Mal iba chvíľu na to, aby zareagoval. "Oproti mne letel nábytok presne do okna. Tak som zaľahol, zatiahol brzdu a obrovská rana," opisuje svoju reakciu na letiacu sedačku kamionista. 

Úplne nová sedačka zasiahla a poškodila iba prednú časť nákladného auta. Kamionista sa nezranil, v poriadku bola aj posádka druhého auta. "Pozrel som sa do druhého auta, nič tam nebolo. Vyskákali," uviedol vodič kamiónu.

Posádka druhého auta si práve domov viezla novú sedačku. Zostávalo im už len pár kilometrov. Podcenili ale upevnenie nákladu, za čo je podľa zákona zodpovedný vodič. "Nebolo to upevnené. keby to bolo upevnené, tak to neletí vzduchom štyri metre," tvrdí vodič kamiónu.

Polícia ukončila kolíziu ako škodovú udalosť. Vodič osobného auta zaplatil 50-eurovú pokutu. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy