Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na Vaneske horeli šaty, zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Na Vaneske horeli šaty, zasahoval vrtuľník

LUČENEC / Na 9-ročnom dievčatku vzbĺklo šatstvo, popáleniny má na asi tretine telíčka. Oheň zasiahol hrudník, nohy aj chrbát. Nebyť duchaprítomnosti dospelej osoby, mohlo to dopadnúť ešte horšie. Pre vážne zranenú Vanesku priletel vrtuľník.

Lučeneckí záchranári odovzdali zranené dievčatko svojim kolegom z leteckej záchrannej služby. Tí ju transportovali na kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie do Šace.

Vaneska utrpela popáleniny na asi 35-tich percentách tela. Nešťastie sa stalo priamo u nich doma, v ubytovni na sídlisku Rúbanisko. Dievčatko bolo doma so svojím 12-ročným bratom. Ich rodičia boli v tom čase v meste, dohliadala na nich ale dospelá priateľka ich najstaršieho brata. Tá si iba na chvíľu odskočila na toaletu, keď počula obrovský krik. Vybehla von, vtedy už na Vaneske horelo šatstvo.

"Riadny oheň , ona horela zaživa chudinka. Ja keď som to videla, rýchle som jej dala dole šaty," opisuje Alžbeta. Dievčatko sa údajne postriekalo neznámym sprejom, v domnienke že je to deodorant. Jej brat sedel vedľa nej a práve v tej chvíli škrtol zapaľovačom.

Všetko bolo ale inak. Vaneskine šaty nasprejoval jej vlastný 12-ročný brat, zrejme ani netušil, čo drží v rukách. "Páchateľ postriekal šaty 9-ročnému dievčatku kožným sprejom a následne sa dohodli, že vyskúšajú, či šaty budú horieť," informuje hovorkyňa banskobystrickej polície Míária Flatániová.

Školáčka je momentálne hospitalizovaná v detskej fakultnej nemocnici v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy