Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
S batohom na chrbte prešiel 600 kilometrov. Silu mu dodával šľachetný cieľ
Zdielať na

S batohom na chrbte prešiel 600 kilometrov. Silu mu dodával šľachetný cieľ

ŠTITÁRE / Nezvyčajnú túru so šľachetným cieľom má za sebou 24-ročný študent. S dvadsať kilogramovým batohom na chrbte prešiel 600 kilometrov z mesta Kadaň k prameňu s rovnakým názvom v dedine Štitáre pri Nitre. Práve takto sa rozhodol pomôcť cvičiteľom psov pre deti s postihnutím.

Mladý študent mal doteraz skúsenosti len s krátkymi trasami a nie je ani žiadnym športovcom. "Okolo siedmej už som vyrážal na cestu a večer o siedmej som končil v nejakej dedinke," hovorí o svojom dennom pláne Vojto Lode. 

Náročnú cestu si skracoval rozhovormi s ľuďmi alebo počúvaním hudby. "Krízu som mal skoro každý deň, kedy som sa prehováral, či mám ďalej pokračovať alebo nie. Ale asi tá najhoršia bola, keď ma zastihla búrka ešte v Čechách," dodáva Vojto. Dokonca neváhal ani vkročiť do Golianovského jazera, pritom len vonku bolo 17 stupňov. 

Študent, týmto gestom podporil cvičiteľov psíkov pre postihnuté deti. Za pomoc sľúbil doniesť rôzne predmety z cesty. Za 17 dní prešiel 600 kilometrov.  Do cieľa ho prišli podporiť nielen obyvatelia tejto obce. Nechýbala ani dvojročná Brita, ktorá už o niekoľko dní bude pomáhať dievčatku na invalidnom vozíku.

Súvisiace články