Polojasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Toto s nami dokáže urobiť sex!
Zdielať na

Toto s nami dokáže urobiť sex!

MARYLAND / Ak vaša polovička nemá práve náladu na romantické intermezzo, skúste ju presvedčiť, že sex okrem telesného pôžitku zvyšuje aj inteligenciu. Hoci to znie ako šikovný trik, výskum psychológov tvrdí, že vďaka sexu nám to viac myslí, informoval britský The Daily Mail.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Menej sexu, menej inteligencie?

Vedci z amerického Marylandu prišli na zaujímavé zistenie. Vďaka sexu sme údajne múdrejší. Najnovší výskum, ktorý vedci vykonali na myšiach, potvrdil, že milovanie výrazne zvyšuje tvorbu neurónov umiestených v hipokampe. Ide o oblasť v mozgu, ktorá je zodpovedná za tvorbu dlhodobej pamäte. Keď bol myšiam sex odopretí, vedci spozorovali ubúdanie mozgových buniek a následný pokles inteligencie.

"Aj keď dochádzalo k produkcii nových neurónov, kognitívne schopnosti získané počas experimentu začali klesať, keď sme myši podrobili dlhým obdobím bez sexu," uviedli vedci.

Zvýšená sexuálna aktivita zaplaví jedincovi mozgové bunky kyslíkom. Neuróny predstavujú špecializované typy buniek, ktoré tvoria základné stavebné kamene nervového systému, píše The Daily Mail.

Kvalita pamäte

Výsledky výskumu potvrdili aj kórejskí vedci z univerzity Konkuk v Južnej Kórei. Tí potvrdili, že sex pozdvihuje ducha a inteligenciu. Sexuálna aktivita tlmí vznik neurónov v oblasti mozgu, ktoré pôsobia pri extrémnej fyzickej námahe. Výskum podstúpili staršie páry, ktoré sú vďaka sexu menej ohrozené stareckou demenciou. Okrem toho, že je sex príjemnou záležitosťou, zlepšuje dlhodobú pamäť.

Psychológovia preto jednoznačne tvrdia, že vďaka sexu nám to bude viac myslieť. Opäť ďalší dôvod namieriť s partnerom rovno do spálne!

Súvisiace články