Zatiahnuté
21°
Bratislava
Zina
21.5.2024
9 z 10 ľudí sa priznáva k masturbácii. A robia dobre!
Zdielať na

9 z 10 ľudí sa priznáva k masturbácii. A robia dobre!

SYDNEY / Znižuje riziko cukrovky, srdcového infarktu alebo rakoviny prostaty. Reč je o masturbovaní. Vyplýva to z najnovšieho výskumu, ktorého autorom je tím vedcov z univerzity v austrálskom Sydney.

UPOZORNENIE: Obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

94 % mužov, 85 % žien

K masturbovaniu sa podľa jedného anonymného prieskumu priznáva 94 percent mužov a 85 percent žien. Na prvý pohľad by mohlo ísť len o sebauspokojovanie a sexuálne vzrušenie, no nie je to tak. Vedecká práca výskumníkov na univerzite v Sydney dokázala, že ide aj o zdravie.

Z výsledkov podrobnej štúdie zverejnenej začiatkom tohto mesiaca vyplýva, že sebauspokojovanie môže výrazne znížiť riziko vážnych chorôb. "Výrazne znižuje riziko cukrovky, v prípade žien riziko vzniku rakoviny krčka maternice," píše s odvolaním sa na výskum University Herald.

Onania zároveň posilňuje srdce, čím znižuje riziko infarktu. "Platí priama úmera - čím viac orgazmov, tým dlhší život. Posilňuje sa obranyschopnosť buniek o celých 20 percent," povedal v relácii Črepiny* aj lekár Michal Kovár.

+ 8 rokov

Masturbovanie a následný orgazmus by teoreticky mohol predĺžiť život až o osem rokov. K tomu všetkému ako bonus zvýšená imunitu, ktorá ho ochráni pred chrípkou a nachladnutím.

"Pravidelný sex u žien výrazne znižuje riziko rakoviny prsníka, zatiaľ čo sexuálne aktívni muži bývajú len zriedka postihnutí rakovinou prostaty. Milovanie totiž dramaticky znižuje pôsobenie stresového hormónu kortizolu v krvi, ktorý je spájaný s rozvojom niektorých zhubných nádorov," dodáva lekár. VIAC V PRILOŽENEJ REPORTÁŽI.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články