Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Moje telo Mira Jaroša. Pri nakrúcaní klipu zamestnal stovku ľudí
Zdielať na

Moje telo Mira Jaroša. Pri nakrúcaní klipu zamestnal stovku ľudí

BRATISLAVA / Miro Jaroš sa dokázal presadiť na scéne, ktorá sa už zdala byť obsadená. Obliekol si žltú košeľu, pridal červeného motýlika a obklopil sa profesionálmi. Patrí medzi najobľúbenejších detských interpretov. Jeho pesničky deti nielen zabávajú, ale aj vychovávajú. Najnovšie prišiel s hitom, ktorý deti naučí niečo viac o fungovaní ľudského tela.

Miro Jaroš mal kedysi problém s tým, že by sa mal obliecť do smiešneho outfitu a ísť s kožou na trh, pred detské publikum. Potom zistil, že mu písanie detských piesní ide a všetko sa zmenilo. Dnes je to niečo, čo vyslovene miluje, tvrdí. "Snažím sa to robiť tak, aby som sa aj ja sám so svojím projektom nenudil, lebo sme nakrútili už asi 30 klipov. Vždy sa snažím urobiť nejaký nový, kde si dám nejakú výzvu. Napríklad v najnovšom som sa učil tancovať u Miňa Kereša. Musí ma to baviť, takže makám," hovorí Miro Jaroš.

Miro Jaroš sa netají tým, že mu záleží na kvalite produkcie. Na výrobe najnovšieho klipu sa podieľala zhruba stovka ľudí. "Tancovalo tam asi 60 detí, desiatka dospelých hercov," upresňuje Miro Jaroš. V klipe vystupuje Kristína Farkašová aj Peter Batthyany, ktorý všetkých prekvapil svojim electric boogie tancom.

Klip nevznikol zo dňa na deň. Len samotné tréningy trvali pred nakrúcaním zhruba dva mesiace. Miro Jaroš sa priznal, že scénu s hromadnou choreografiou nakrúcali najdlhšie práve preto, že vždy ju pokazil on.

Hoci väčšina pesničiek je aj edukatívna, jeden z najväčších hitov "Ham, ham style" je len o zábave. "To je jediná pesnička, keď som si povedal - Miro, trochu sa upokoj, lebo stále tie deti učíme niečo dobré do života, čo musia a čo by mali, tak som si povedal, že spravím jednu pesničku, kde môžu trošku vymýšľať a byť deťmi," priznáva Miro.

Miro je rozhodnutý robiť pesničky pre deti dovtedy, kým ho to bude baviť a zatiaľ ho to baví. Desaťmiliónové zhliadnutia na sociálnych sieťach sú iste tiež dobrou motiváciou.

Súvisiace články