Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Miesto opradené mystériou. V pohorí Tribeč záhadne už roky miznú ľudia
Zdielať na

Miesto opradené mystériou. V pohorí Tribeč záhadne už roky miznú ľudia

TRIBEČ / Už takmer 20 rokov polícia pátra po dvoch ľuďoch, ktorí zmizli bez stopy. Zaujímavé je, že obaja nezvestní bývali v blízkosti pohoria Tribeč. známeho z úspešného románu a filmu Trhlina. Práve tam za záhadných okolností údajne miznú ľudia. Miestni hovoria o tom, že pohorie Tribeč denne láka množstvo turistov.

26.10.2001 odišla matka v tej dobe 3-ročného syna, Monika Balková, do práce. Bývala v blízkosti pohoria Tribeč a od tej doby nikto o nej nepočul.

V tomto okolí zmizol bez stopy aj Marián Činčura. "Muž bol nezvestný od roku 2004," približuje Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Ich telá doteraz nenašli, hľadali ich práve v okolitých lesoch. Polícia pracuje však s verziou, že obaja boli zrejme zavraždení.

Našli už aj už kostru muža 

Pred 17 rokmi policajti v pohorí Tribeč našli kostru muža, jeho totožnosť doteraz nepoznajú."Podľa súdneho znalca išlo o asi 50-ročného muža, vysokého 175 až 180 centimetrov zavalitej postavy," konštatuje Renáta Čuháková. 

Všetkých troch spája pohorie, v ktorom sa odohráva dej knihy a filmu Trhlina. Práve tam vraj za záhadných okolností miznú ľudia. Tí, ktorí les poznajú, tomu však neveria. "Nikomu sa nám nestalo, že by sa stratil alebo mal taký nadzmyslový zážitok," poznamenal Radimír Siklienka z CHKO Ponitrie. 

Ľudia sa v pohorí ľahko strácajú 

Podľa miestnych je Tribeč veľmi záhadný, ľudia sa tu môžu ľahko stratiť. "Lebo je hustý a je prepletený s cestami hore dole a kto sa nevie orientovať, ten by tam nemal vôbec ísť," myslí si obyvateľ Zlatna Štefan Doskoč . 
"To pohorie nie je vysoké, ale je rozsiahle sú tam dubové a bukové lesy a sú tam skalnaté útvary," opisuje Siklienka. 

80-ročný pán Štefan Doskoč si spomína iba na pustovníka, ktorý v tomto lese žil a v roku 1942 sa stratil. Z pohoria však strach nemá. Isté však je, že Trhlina sem prilákala množstvo turistov. "Večer idú stanovať na Veľký Tribeč, že čo sa tam udeje," potvrdil. 

Vedci prišli na to, čo mohlo spôsobiť záhadné žiarenie vo vesmíre. Toto tu ešte nebolo: 

Súvisiace články