Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sólo alebo s partnerom. Koľko žien pravidelne masturbuje...
Zdielať na

Sólo alebo s partnerom. Koľko žien pravidelne masturbuje...

Jeden veľmi starý vtip hovorí, že na svete 98% ľudí masturbuje a 2% ľudí síce robí rovnako, no neprizná to. Myslíte si, že pravda nie je od vtipu ďaleko? Tak istá britská štúdia sa zamerala práve na sexuálne uspokojovanie žien a výsledky sú celkom zaujímavé...

Až dve tretiny žien masturbuje radšej sólo

Spomeňme si štúdie rovnakého razenia v predchádzajúce roky. Vzorkou boli rovnako ženy. V roku 1953 vyšlo najavo, že masturbuje a priznáva to 62% žien, no o viac než dvadsať rokov neskôr, v roku 1979 to bolo už 74% žien. Štúdia spred štyroch rokov už hovorí o neuveriteľnom čísle 92%!

Skúmaných bolo 18 tisíc žien vo veku od 18 do 30 rokov a 92% z nich priznalo, že masturbuje. Dve tretiny z nich to robia asi trikrát týždenne, pričom oveľa radšej sa sexuálne uspokojujú sami než s partnerom. Sólo masturbácia teda letí...

Odborníci si však tieto čísla pochvaľujú. Jedna z výskumníčok, Jessica Chiver hovorí: "Jednou z obrovských výhod masturbovania je, že nám to zvyšuje sebadôveru. Sme otvorenejšie pri komunikácii s našimi partnermi. Cítime sa spokojnejšie, čo je v konečnom dôsledku výhodné pre obe strany."

Viac masturbujú zadaní...

Ak vám podrobnosť výskumu nestačí, o rok neskôr robila podobný prieskum aj americká univerzita v Chicagu. Zobrali si tentokrát oveľa pestrejšiu vzorku - skúmali 1769 žien a 1347 mužov vo veku od 16 do 60 rokov. Pýtali sa ich, priemerne ako často masturbovali za posledných dvanásť mesiacov.

U Američanov zrejme nie je masturbácia taká populárna, pretože ju praktizuje 38% žien a 61% mužov. Aspoň tak tvrdili. U žien sa zistilo, že pravidelnejšie masturbujú práve vo veku od 20 do 39 rokov, oveľa menej od 18 do 20 rokov a nad 40. U mužov čísla klesali až po 50-tke.

Výskumníci si tiež potvrdili, že masturbujú častejšie zadaní muži aj ženy, viac však ženy, pokiaľ im vo vzťahu chýba emocionálna intimita. Muži na rozdiel od žien masturbujú bez ohľadu na svoj zdravotný stav a sebauspokojovaniu sa oddávajú vzdelanejší ľudia či ľudia, ktorí majú v živote viac sexuálnych partnerov.

Chcete vedieť, ako ženy vôbec začali s masturbovaním a kedy? Niektoré z nich o tom porozprávali na CherryTV...

Súvisiace články