Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
PRIESKUM: Orálny sex si užívajú muži aj ženy. A polovica dôchodcov
Zdielať na

PRIESKUM: Orálny sex si užívajú muži aj ženy. A polovica dôchodcov

Viac ako deväťdesiat percent mužov orálny sex zbožňuje, u žien je to päťdesiat na päťdesiat. Vyplýva to z prieskumu časopisu Harper's Bazaar. Prečo je to tak? Venujú sa mu skôr mladší alebo starší? Chcete poznať ľudí, ktorí si na ňom vybudovali kariéru?

Na začiatok trochu suchej štatistiky - až 92 % percent mužov nedá na orál dopustiť. Ženy, sú v tomto smere trošku zdržanlivejšie. Ale prečo? Britskí a kanadskí vedci zistili, že ženy sa necítia "tam dole" dosť čisté. Radšej teda (až o tretinu viac žien) orálny sex poskytuje než prijíma. 

V dobe, keď sa ochlpenie až tak nenosí, sa nie je čomu diviť. Avšak len malé percento mužov to vôbec rieši. Aj v tomto smere platí, že muži uprednostňujú prirodzenosť. Stačí teda len dodržiavať základnú hygienu a nie je sa čoho báť. Teda, ešte je tu jedna námietka...

Muži to jednoducho majú radi

Ide o istú formu víťazstva a pocitu moci nad tým druhým. Poloha takpovediac na kolenách môže byť pre niekoho ponižujúca a okrem toho tu figuruje fakt, že za klasický pohlavný akt tomu druhému nestojíme. Čo istotne nie je nič príjemné. Ale, na druhej strane. Podľa iného prieskumu až polovica opýtaných dôchodcov vo veku okolo 75. rokov pravidelne praktizuje orálny sex.

Počiatky? Už v starovekom Ríme

Počiatky orálneho sexu siahajú až do obdobia pred naším letopočtom, konkrétne do starovekého Ríma. Verte či nie, ale orálny sex bol vtedy považovaný za tú najhoršiu neveru. Horšiu ako samotný pohlavný styk.

Vtedy sa dokonca verilo, že ženy s hrubším krkom orálny sex (ľudovo orál) doslova zbožňujú. A predstavte si, že dáme, ktorej v manželstve začal podozrivo mohutnieť krk, mohol ten jej manžel vykrútiť a to doslovne. Nuž, vďaka za modernú medicínu, ktorá hrubnúci krk diagnostikuje ako poruchu štítnej žľazy. Inak by mnoho žien aj dnes skončilo kdesi v márnici.

Orálny sex preslávil aj Lewinsku

Kontroverzná téma sa totiž svojou pikantnosťou predáva sama. Keď večne zmachlený Merylin Manson vyhlásil svoje osudné slová: Chcem si dať odoperovať spodné rebrá preto, aby som si vedel sám urobiť dobre, nikto mu neveril. Problém však nastal, keď to ozaj spravil.

Aj obyčajná a najmä ochotná sekretárka z Bieleho domu urobila závratnú kariéru len preto, že vyliezla spod rečníckeho pultíku. Monika Lewinská bola kedysi nikto, no od určitého času je pojem. Prečo? Lebo spravila orálny sex vtedy najmocnejšiemu mužovi planéty Billovi Clintonovi.

Súvisiace články