Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Náhrada medu? Je v ženskom rozkroku a je len pre dospelých!
Zdielať na

Náhrada medu? Je v ženskom rozkroku a je len pre dospelých!

Liečebné účinky medu sú známe už veľmi dávno. Ale včiel ubúda, takže v budúcnosti ho bude potrebné niečím nahradiť. Americkí vedci údajne už riešenie našli. Je však len pre dospelých a jeho účinok je viac než otázny. Napriek tomu, veľkú skupinu domácich "kutilov" toto riešenie veľmi potešilo. A dá sa predpokladať, že aj ich polovičky.

Med a škorica patrili už od pradávna k základnej výbave domácej lekárničky. "Med sa môže použiť na hojenie rán," ozrejmuje odborníčka na zdravú výživu Oľga Floreková. Jedna-dve lyžičky medu denne zvyšuje výkonnosť, zlepšuje spánok, posilňuje imunitu, predchádza ochoreniam. "Ako prechladnutie, či srdcovo-cievne ochorenia," dodáva Oľga Floreková.

Lieči tiež chudokrvnosť a napomáha pri vstrebávaní vápnika. Je bohatý na akékoľvek prvky. Med obsahuje takmer celú Mendelejevovu sústavu prvkov okrem selénu. Včelstvo vo svete však za posledné desaťročia začalo vymierať najmä na americkom kontinente, pravdepodobne v dôsledku priemyselnej činnosti.

Sekrét, ktorý sa tvorí vo vagíne pri sexuálnom vzrušení

Tento problém sa pokúsili vyriešiť - ako inak - práve americkí vedci. Namiesto lieku proti vymieraniu však objavili niečo iné - náhradu medu. Našli ho, a teraz dobre počúvajte, v ženskom rozkroku! Konkrétne ide o sekrét, ktorý sa tvorí vo vagíne pri sexuálnom vzrušení. Ten má podľa vedcov podobné zloženie a rovnaké liečebné účinky ako med. Odborníčka Oľga Floreková so smiechom vraví: "Ja neviem... Na toto vám neodpoviem..." A sexuologička Danica Caisová: "Keď to tvrdia, majú to isto niečim podložené."

Ženský "med" pomáha rovnako, ako ten včelí

Ženský nektár, alebo ženský med, ako ho nazývajú, pomáha rovnako ako včelí med predchádzať virózam a posilňuje imunitu i srdce. Priama orálna aplikácia by mohla partnerom predĺžiť zdravie do vysokého veku. Jediné, čo ženskému medu oproti včeliemu chýba, je glukóza, čiže cukor.

Pomáha, ak žena zje niečo sladké

Tento malý nedostatok sa ale dá vyriešiť viacerými spôsobmi, napríklad "buchtu" jednoducho pocukrovať. Ale rovnaký účinok sa dostaví aj vtedy, ak partnerka niekoľko hodín predtým zje niečo sladké, napríklad ovocie. "Existujú ženy, ktorých vaginálny sekrét chutí ako med, či avokádo," vraví sexuologička Danica Caisová.

V každom prípade, tento príjemný spôsob prevencie je v momentálnom chrípkovom období vysoko aktuálny.

Žena_rozkrok_kvety

TV JOJ

Súvisiace články