Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Overený zázrak? Sóda bikarbóna vraj vylieči rakovinu
Zdielať na

Overený zázrak? Sóda bikarbóna vraj vylieči rakovinu

Znie to neuveriteľne? Sódou bikarbónou sa totiž vraj dá vyliečiť každý druh rakoviny - a hneď za niekoľko dní. Toto je len jedna zo "zaručených" informácií, ktoré nájdete na internete. Všeliek si tam dokonca podľa receptu môžete uvariť sami za niekoľko minút. Nuž a koľko pravdy či hlúposti na internete nájdete, nám prezradila onkologička Eva Kállayová.

Bikarbóna a javorový sirup

Sóda bikarbóna sa stáva všeliekom práve v kombinácii s javorovým sirupom. Na internete sa vo veľkom objavujú články o tomto kuchynskom zázraku. Liečiteľa, ktorý vraj pomocou sódy bikarbóny zachránil desiatky ľudí s pokročilým štádiom rakoviny, dokonca citoval The New York Times!

"Na celej  zemi neexistuje nádor, ktorý by sa nedal zničiť trochou sódy a javorového sirupu," tvrdí Jim Kelmun. Podľa receptov na internete stačí v správnom pomere zmiešať sódu bikarbónu s javorovým sirupom. Ide vraj o jednoduchý princíp, pri ktorom len zmeníte PH v organizme a tým nádor zlikvidujete.

Radšej sa spýtajte odborníkov...

Podľa lekárov však na internete nájdete skutočne všeličo. No sóda bikarbóna ani javorový sirup medzi lieky na rakovinu nepatria. "Každý by bol rád, keby to bolo také jednoduché," komentuje Kállayová. "No sóda nepatrí medzi liečivá zaradené na liečbu onkologických ochorení."

A hoci rady starých mám pomáhajú na hocičo, miesto rád Jima Kelmuna by sme sa mali držať radšej overených medicínskych postupov.

Škodlivá mamografia?!

Aby toho nebolo málo, ďalšou z absurdít na internete je, že mamografické vyšetrenie škodí. Rakovinu vraj dokáže vyvolať! Lekári si teda dali námahu a celé to prepočítali. Ak by žena každý deň bola snímkovaná 50-krát po dobu 20 rokov, tak ten 21. rok by bola tá dávka tak veľká, že by im mohla spôsobiť komplikácie.

No práve mamografické vyšetrenie je jediná metódou, ktorá dokáže odhaliť rakovinu vo veľmi skorých štádiách. Preto radšej informácie na internete konzultujte najskôr s odborníkmi, pretože napokon poškodiť by ste si mohli viac než pomôcť....

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články