Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cesta cez Kremnické bane smerom na Žilinu je stále uzavretá
Zdielať na
Banská Bystrica

Cesta cez Kremnické bane smerom na Žilinu je stále uzavretá

KREMNICA / Už druhý deň je pre všetkú dopravu uzavretý hlavný dopravný ťah smerom z Kremnice na Žilinu. Priechod Kremnické Bane, ktorý využíva nákladná doprava smerujúca najmä do Poľska uzavreli po náhlej prietrži mračien. Valiaca sa voda podmyla cestu, z ktorej odplavilo aj časti asfaltu. Na mieste situáciu skontroloval minister dopravy Roman Brecely. Rozsah škôd zatiaľ nie je známy.

Kritickú situáciu na ceste I/65 v úseku Kremnických Baní a rozsah škôd spôsobených silnými dažďami a jej opotrebovaním v dôsledku dlhodobého užívania dnes osobne vyhodnotil minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Roman Brecely, štátny tajomník rezortu dopravy Viktor Stromček a generálny riaditeľ Slovenskej správy ciest Roman Žembera.

Prepadnutá krajnica

V kremnických Baniach je poškodený úsek dlhý približne 600 metrov. Cesta je podmytá, na jednej strane sa prepadla krajnica.

"Tým, že ide o krízovú situáciu, beriem si tento stav na zodpovednosť a patronát nad sprístupnením tejto časti poškodenej komunikácie v čo najkratšom čase. Chvalabohu, že v čase zosuvu cesty sa na tomto úseku nikomu nič nestalo a nedošlo k poškodeniam zdravia a majetku ľudí, ktorí dennodenne túto spojnicu z Kremnice smerom na Martin využívajú" uviedol minister dopravy Roman Brecely.

"Musíme predchádzať tomu, aby sme riešili len havarijné stavy na regionálnych cestách. Je nevyhnutné venovať väčšiu pozornosť oprave a údržbe ciest I. triedy, ktoré sú dôležité pre prepájanie regiónov a ich obyvateľov,“ dodal Brecely.

Rosah škôd zatiaľ neznámy

Rozsah predpokladaných prác a finančné náklady na opravu tohto úseku cesty I/65 bude možné odhadnúť až po spracovaní projektovej dokumentácie, dnes nie je možné náklady na odstránenie poškodenia určiť.

V súčasnosti autá pre rozsiahle poškodenie časti cesty I/65 v Kremnických Baniach využívajú obchádzkové trasy. Vozidlá do 3,5 tony a autobusy využívajú cesty 11/578 a 111/2504 v smere Kremnica - Krahule - Kremnické Bane a vozidlá nad 3,5 tony cestu 1/14 v smere Šášovské Podhradie - Banská Bystrica - Turčianske Teplice.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy