Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matej opäť bojuje s leukémiou, volejbalistov na tradičnom turnaji pozdravil z nemocnice
Zdielať na

Matej opäť bojuje s leukémiou, volejbalistov na tradičnom turnaji pozdravil z nemocnice

KREMNICA / Už šesť rokov Matej Tóth z Kremnice organizuje charitatívny turnaj Zasmečuj deťom zdravie. Výťažok putuje na detskú onkológiu do Banskej Bystrice, ktorú Matej spoznal v časoch, keď tam pred rokmi ležal ako pacient. Teraz so zákernou chorobou bojuje opäť. Matejovi sa spolu s jeho volejbalistami podarilo vyzbierať takmer 4 100 eur.

Dobrá myšlienka každý rok pritiahne na ihrisko desiatky mladých ľudí. Prichádzajú z celého Slovenska. "Maťo je kamarát. Myšlienka podporiť deti s ťažkým osudom, je dobrá," hovorí účastník turnaja Martin Hrala. 

Zasmečuj deťom zdravie pomáha už šiestykrát detskej onkológii v Banskej Bystrici. Suma, ktorú v Kremnici vyzbierajú pomôže malým pacientom. Je to však prvýkrát, čo na turnaji Matej ako organizátor nebol. Volejbalový turnaj sledoval cez sociálne siete z nemocnice, kde opäť bojuje s leukémiou.

Pozdrav z nemocnice

"Ahojte, čaute. Rád by som poďakoval všetkým, ktorí za mňa akciu zorganizovali a vám, čo ste ju prišli podporiť a tým vlastne aj mňa. S tými mojimi kamarátkami tu, je to dosť ťažké. Ďakujem ste super," odkázal účastníkom turnaja Matej z nemocnice. 

"On to všetko rozbehol a my sme to dokončili pod jeho patronátom," hovorí spoluorganizátor Juraj Kirka. "Je to veľká zodpovednosť kvôli Maťovi, aby to vyšlo. Dúfame, že bude spokojný a bude sa mu páčiť, ako turnaj prebiehal," povedala spoluorganizátorka Alexandra Matová.

Turnaj do Kremnice prišiel podporiť aj Ivan Bauer. S Matejom sa zoznámili pred rokmi práve na detskej onkológii. Spojilo ich vážne ochorenie. "Dúfam, že všetko klapne ako má. Týmto ho chcem pozdraviť. Nech sa rýchlo postaví na nohy a je medzi nami," hovorí Ivan. 

Hráčom a podporovateľom turnaja sa podarilo vyzbierať 4 097,62 eur.

https://www.facebook.com/matejtoth.mt/posts/1111900398893078

Súvisiace články

Najčítanejšie správy