Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Matej pomáha malým onkologickým pacientom, sám bojuje s rakovinou
Zdielať na

Matej pomáha malým onkologickým pacientom, sám bojuje s rakovinou

KREMNICA / Na volejbalovom ihrisku v Kremnici sa stretli ľudia preto, aby pomohli ťažko chorým deťom. Organizátor Matej presne vie za čo bojuje, sám trpí rakovinou. Akcia s názvom Zasmečuj deťom zdravie sa konala už po štvrtýkrát a medzi deviatimi tímami z celého Slovenska nechýbalo ani družstvo TV JOJ.

Nikto z účastníkov do Kremnice neprišiel s cieľom vyhrať. Všetkým išlo o jedno - spraviť dobrý skutok a pomôcť chorým deťom. Výťažok z turnaja totiž poputuje na detskú onkológiu do Banskej Bystrice. "Vieme, ako to na onkológii chodí a chcem chorým deťom pomôcť. Dúfame, že sa vyzbiera čo najviac peňazí. Aj keď to nebude toľko, aby sa kúpili nové prístroje, snáď aspoň spríjemnia deťom čas strávený v nemocnici," povedala jedna z účastníčok akcie Monika.

Jojkársky tím na tomto turnaji nehral prvýkrát. Stratégiu mali členovia tímu jasne danú. "Keď máme prehrať, tak nie hanebne," dúfal moderátor Ján Mečiar. V tíme Jojkárov sa objavil aj český reportér Martin Krpač. "Ja ako český legionár som prišiel pomôcť slovenskému tímu," vysvetlil.

Za projektom Zasmečuj deťom zdravie je Kremničan Matej Tóth. Banskobystrickú detskú onkológiu sám pozná, ako jej bývalý pacient. "Chceme pomôcť tam, kde je treba. Tu tej pomoci nikdy nie je dosť," hovorí Matej, organizátor akcie. 

Pozrite si reportáž z podujatia venovaného chorým deťom:

Matejovi sa podarilo zorganizovať už štvrtý ročník tohto volejbalového podujatia aj napriek tomu, že sa mu choroba vrátila a momentálne podstupuje liečbu.

Pozitívne myslenie mu určite nechýba. "Idem čoskoro do nemocnice na minimálne mesiac. Budem to však brať ako relaxačný pobyt," vtipkuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy