Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Simonka (†3) zomrela za záhadných okolností, našiel ju jej otčim
Zdielať na

Simonka (†3) zomrela za záhadných okolností, našiel ju jej otčim

KRUPINA / Trojročné dieťa zomrelo za záhadných okolností v Bzovskej Lehôtke pri Krupine. K Simonke volal záchranku jej nevlastný otec s tým, že dievčatko nedýcha. Momentálne všetci čakajú na výsledky pitvy.

Záchranárov volal k trojročnému dievčatku jeho nevlastný otec Roman. Podľa jeho slov ju našiel v posteli bez známok života.

"To dieťa bolo zlaté a rozumné. Mne veľmi chýba," povedala suseda.

V dedine, kde každý každého pozná, o Simonkinom otčimovi susedia pekne nehovoria. Znepokojuje ich jeho minulosť. Len v auguste sa totiž vrátil z väzenia, kde si odpykal právoplatný trest za týranie manželky Moniky.

"My sme hneď vraveli, že sa niečo stane. Hneď ako prišiel, tak ju vyfackal. Ona ku mne často chodila, tak mi povedala, že ju udrel," ozrejmuje suseda.

Muža preto polícia ihneď vypočula, no pustili ho domov.

Vo väzení

O tejto rodine informovala televízia JOJ už pred piatimi rokmi. Krátko potom, ako Roman skončil vo väzení. Na manželku Moniku vtedy zaútočil dokonca aj sekáčikom na mäso, za čo dostal 4-ročný trest. Bitku vtedy potvrdila aj samotná Monika.

"Mala som strach, fackal ma, aj mi krv tiekla. Bez neho by bolo lepšie," povedala vtedy.

Monika po smrti dievčatka z dediny odišla. Momentálne sa zdržiava v sociálnom zariaden, ktoré jej susedia pomohli vybaviť. Odišla tam aj so 16-ročným synom.

"Kým sa to nevyrieši, bude preč," dodáva suseda.

Úmrtie malej Simonky vyšetrujú policajti ako trestný čin usmrtenia. Stále nie je jasné, čo spôsobilo jej smrť.

"Nariadená je pitva, na ktorej výsledky čakáme. Pokračujú aj výsluchy a znalecké skúmanie," uviedla banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Záujem o rodinu

O rodinu sa zaujímal aj starosta. Po návrate Romana z väzenia sa bol v rodine pozrieť nielen on, ale aj sociálni pracovníci. Nič podozrivé nehlásila ani škôlka, ani škola, kam chodí 16-ročný brat Simonky.

"Tá rodina pôsobí normálne. Žiadne známky násilia nebolo vidno," uviedol starosta Martin Kubík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy