Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Výbuch udiarne pri Lučenci zabil Róberta
Zdielať na

Výbuch udiarne pri Lučenci zabil Róberta

Zdroj: TV JOJ

ČAKANOVCE / V obci Čakanovce pri Lučenci sa stala počas zabíjačky tragédia. Po výbuchu v udiarni na dvore jedného z rodinných domov, zomrel 41-ročný Róbert.

Obrovská rana vystrašila obyvateľov malej obce približne o druhej popoludní. Pri jednom z rodinných domov vybuchla udiareň. "Akoby plyn vybuchol. Najprv som si myslel, že oni kúria s olejom, že ten vybuchol," uviedol sused Ladislav.
Počas výbuchu sa zrútila malá murovaná stavba. Hasiči dostali informáciu, že dve osoby sú zavalené tehlami. Táto informácia sa nepotvrdila. "osoba nebola privalená. Len zasiahnutá úlomkami udiarne," uviedol veliteľ hasičov Radovan Vančo. 

Tlaková vlna, ktorú spôsobil výbuch, rozmetala tehly po celom dvore. Kusy zasiahli aj 41-ročného Róberta. Utrpel vážne zranenia hlavy, ktorým na mieste podľahol. Jeho 58-ročného svokra previezli do nemocnice. Bol pri vedomí a mierne dezorientovaný. Počas prevozu do nemocnice sa jeho stav zhoršil, po vyšetreniach ho transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici.

"Počas prevozu do nemocnice sa jeho zdravotný stav prudko zhoršil a musel byť napojený na umelú pľúcnu ventiláciu," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová. V nemocnici skončili aj de príbuzné týchto mužov, boli v šoku.
Miesto činu približne tri hodiny skúmali hasiči aj policajti. "Zatiaľ je to v štádiu vyšetrovania. Pravdepodobná príčina môže byť aj nedokonalé horenie a následkom toho, ako sa tam dostal kyslík, to vybuchlo," dodal Vančo..
Je možné, že mladší z mužov otvoril dvere na udiarni, kedy nahromadené plyny a splodiny náhle vzplanuli a vybuchli. "Vyšetrovateľ v tomto prípade začal trestné stíhanie pre trestné činy usmrtenie," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová.
Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy