Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cesta mala pomôcť regiónu. Rezort financií chce jej výstavbu stopnúť
Zdielať na

Cesta mala pomôcť regiónu. Rezort financií chce jej výstavbu stopnúť

RIMAVSKÁ SOBOTA / Ministerstvo financií neodporúča pokračovať vo výstavbe cesty R2 v smere od Kriváňa cez Lučenec, Rimavskú Sobotu a Rožňavu. Toto minulotýždňové vyhlásenie nahnevalo viacerých obyvateľov regiónu. Aktivisti z okresu Rimavská Sobota dnes preto dali najavo svoj nesúhlas. Na hodinu zablokovali cestu a tento región symbolicky pochovali.

Členovia OZ Naša Sobota v pondelok presne o ôsmej ráno zablokovali cestu pri Rimavskej Sobote v časti Čierna Lúka. Podporiť ich prišli aj starostovia viacerých obcí, či iní obyvatelia, ktorým nie je ľahostajná budúcnosť tohto regiónu. Všetci totiž už niekoľko rokov čakajú dobudovanie cesty R2 týmto ťahom. S informáciou ministerstva financií, že výstavba sa neodporúča pre údajnú ekonomickú nerentabilnosť, nesúhlasia.

"Rentabilita sa nepočíta iba v peniazoch. Aj tu žijú ľudia, aj oni si zaslúžia lepšiu budúcnosť, aj oni si zaslúžia lepší komfort života," myslí si Radovan Celgédy, člen OZ Naša Sobota. Poukázali aj na to, že cesty v tomto regióne sú nebezpečné. R2 by však v prvom rade pomohla k tomu, aby sa región s veľmi vysokou nezamestnanosťou pozviechal, cesta mohla pomôcť pritiahnuť investorov.

Hodinu prechádzali cez priechod pre chodcov, čím zablokovali premávku. S transparentmi v rukách, nechýbala ani truhla. Išlo o symbolické pochovávanie regiónu.Akcia trvala presne hodinu a mala pokojný priebeh. "Tento protest je prvý a budeme protestovať dovtedy, kým si nás na úrade vlády nevšimnú," povedal Celgédy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy