Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pacientovi z Prednej Hory nevyšiel útek, spadol z deviatich metrov
Zdielať na

Pacientovi z Prednej Hory nevyšiel útek, spadol z deviatich metrov

PREDNÁ HORA / V odbornom liečebnom ústave v časti Predná Hora pri Revúcej sa počas víkendu stalo nešťastie. Jeden z pacientov sa snažil podľa riaditeľa bez priepustky na chvíľu opustiť liečebňu. Dušan si z plachiet vyrobil provizorné lano. Bohužiaľ, zraneniam podľahol.

Podľa riaditeľa Odborného liečebného ústavu psychiatrického v Prednej Hore Olega Martinove zviazal dokopy tri plachty a snažil sa po nich sputiť z druhého poschodia. 

Spadol z 9 metrov

Išlo približne o deväť metrovú výšku. Mladý muž ale počas zlaňovania nešťastne spadol. Záchranári pri ňom boli v priebehu niekoľkých minút. Muž s nimi podľa svedkov ešte po páde komunikoval. "Dostal kvalifikovanú pomoc, ale do rána týmto zraneniam podľahol," doplnil Martinove.

Systém otvorených dverí

V liečebni funguje systém takzvaných otvorených dverí, čo znamená, že pacienti môžu kedykoľvek s priepustkou ústav opustiť a vrátiť sa späť.  Tridsaťročného muža prijali na dobrovoľné liečenie, údajne mal problémy s alkoholom. 

Prípadom sa zaoberajú aj revúcki policajti. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví. "Za doposiaľ nezistených okolností došlo v budove ústavu k pádu 30-ročného muža z okna izby na druhom poschodí," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy