Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž vyšiel z bazéna, zomrel
Zdielať na

Muž vyšiel z bazéna, zomrel

Archívne video

BANSKÁ BYSTRICA / V krytej plavárni Štiavničky v Banskej Bystrici skolaboval starší muž. Záchranári bojovali o jeho život, no márne. Šesťdesiatsedemročný pán zomrel pri bazéne.

Nešťastie sa stalo na krytej plavárni okolo siedmej večer. Staršiemu pánovi prišlo nevoľno, podľa svedkov skolaboval pri vychádzaní z bazéna. Na krytú plaváreň tak volali záchranárov.

"Na základe prijatia tiesňovej výzvy o poruche vedomia dospelej osoby, bol vydaný pokyn na zásah zdravotný zásah ambulantnej zdravotnej služby. Po príchode na miesto zdravotníckeho zásahu, bola záchranármi vykonávaná rozšírená resuscitácia," opisuje hovorca záchranárov Andrej Hirjak.

Už ani rýchly zásah záchranárov 67-ročnému mužovi nepomohol. Po kolapse ho už prebrať nedokázali. Na krytú plaváreň smerovala aj policajná hliadka. No keďže starší pán mal zrejme zdravotné problémy, nešťastie ďalej vyšetrovať nebudú.

"Lekár cudzie zavinenie smrti vylúčil, polícia preto nebude začínať trestné stíhanie," povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Vedenie plavárne po nešťastnej udalosti bazény pre verejnosť až do večera uzavrela.

Pri akútnom infarkte, či mozgovej príhode, kedy o živote a smrti rozhoduje čas, sa výjazd riadi novými pravidlami:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy