Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladíci išli za kamarátmi a skončili v strome. Polícia zisťuje prítomnosť alkoholu
Zdielať na

Mladíci išli za kamarátmi a skončili v strome. Polícia zisťuje prítomnosť alkoholu

BANSKÁ BYSTRICA / Vážna dopravná nehoda v Nemciach pri Banskej Bystrici si vyžiadala zranenia dvoch mladých mužov vo veku 24 a 25 rokov. Po náraze do stromu zostali obaja zakliesnení vo vozidle.

24-ročný vodič spolu s kamarátom cestoval z Nemiec na neďaleký kopec. Namierené to mali za kamarátmi, ktorí tam boli na opekačke. Prešli necelý kilometer za dedinu, keď náhle havarovali. "Vozidlo narazilo do stromu. Vo vozidle boli dve zakliesnené osoby.," potvrdil Michal Dzúrik z HaZZ v Banskej Bystrici. "Podľa doterajšieho objasňovania zišiel 24-ročný vodič, z dosiaľ nezistených príčin, vpravo mimo cestu, kde následne s vozidlom narazil do stromu," dodáva hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Ohlušujúci náraz bolo počuť z diaľky. Z neďalekej záhradkárskej oblasti preto pribehli ľudia, zranenej posádke sa snažili pomôcť. Náraz bol taký silný, že zdemoloval celú prednú časť auta. Mladí muži sa von nedokázali dostať. "Nastrihával sa spodný podbeh, aby sa uvoľnilo miesto, pretože vodič mal nohy zaseknuté pod volantom," dodáva Dzúrik.

"Pri dopravnej nehode došlo k zraneniu vodiča a jeho 25-ročného spolujazdca," dodáva Kováčiková.

Okolnosti nehody vyšetruje polícia. V aute sa našli aj dopité fľaše od alkoholu a piva. "Na zistenie prípadnej prítomnosti alkoholu v krvi vodiča bol nariadený odber," upresňuje Kováčiková.

Nedávno skončilo vozidlo po náraze do stĺpu na streche, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články