Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vyslobodzovať jeleňa zamotaného v pletive je poriadna fuška aj pre profesionálov
Zdielať na

Vyslobodzovať jeleňa zamotaného v pletive je poriadna fuška aj pre profesionálov

KEŽMAROK / Okrem hasenia požiarov a záchrany ľudí za sebou aj výjazdy, kde ich pomoc potrebujú naši štvornohí kamaráti alebo operenci. Hovoríme o hasičoch z Kežmarku. Sú zvyknutí na všeličo. Ale jeleň zamotaný v pletive prekvapil aj ich.

Na poli pri Malom Slavkove pravdepodobne niekoľko hodín vystrašený, vysilený ale statočne bojoval jeleň s pletivom. Lesníci chceli zviera zachrániť a tak zavolali tých, ktorí sa vždy snažia vymyslieť ako sa dá pomôcť. Teraz však kežmarským hasičom nebolo všetko jedno: "Išli sme k nemu s rešpektom, to je samozrejmé. Lesník nám dal k dispozícii aj auto, aby sme sa mali kde skryť, keby náhodou," vysvetľuje veliteľ zásahu z HaZZ v Kežmarku Dušan Zwick.

Hasiči sú ale nebojácni chlapi a tak sa pustili do záchrany. A asi aj zviera cítilo, že má vďaka nim šancu prežiť. "Keď sme ho chytili za parohy, tak už bol taký odovzdaný a krotký. Tak sme pomaličky, pretože bol dosť zamotaný, odštikávali pletivo."

Hasiči strihali a strihali a jeleň pokojne stál a stál. Čakal. A po pár minútach bol slobodný. Kuriózny výjazd sa nepochybne zapíše do kroniky kežmarských hasičov. Sú zvyknutí na všeličo, ale ako hovoria: každý zásah, či záchrana je vždy iná. "Všetko má špecifiká. Všetko človek musí brať s pokorou a rešpektom a tak by to malo byť."

Nedávno zasahovali hasiči vyťahovali psíka z ľadovej vody vo Zvolene:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy