Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Konferencia biskupov pozvala na spomienkový koncert Kotlebu. Kiska preto odmietol prísť
Zdielať na

Konferencia biskupov pozvala na spomienkový koncert Kotlebu. Kiska preto odmietol prísť

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezidentovi Andrejovi Kiskovi sa nepáči krok Konferencie biskupov Slovenska. Tí pozvali na spomienkový koncert k výročiu Sviečkovej demonštrácie aj zástupcov ĽSNS.

Konferencia biskupov Slovenska sa rozhodla pre nezvyčajný krok. Na spomienkový koncert k výročiu Sviečkovej demonštrácie ktorý sa bude konať od 19.00 h v budove Slovenskej filharmónie – Redute v Bratislave pozvali aj zástupcov ĽSNS, Mariana Kotlebu a Milana Uhríka. S týmto krokom nesúhlasí prezident Andrej Kiska, ktorý sa tým pádom odmietol zúčastniť. „Spomienka na Sviečkovú demonštráciu je oslava slobody, demokracie a odvahy ľudí, pozvanie fašistov na večerný spomienkový koncert je preto mimoriadne nešťastným spôsobom pripomenutia si 30. výročia tejto významnej udalosti,“ napísal hovorca prezidenta Roman Krpelan.

Spomienku na túto udalosť si teda prezident uctí inak. V príhovore na konferencii s názvom Ako zaobchádzame s našou slobodou a následne priamo pri pamätníku Sviečkovej demonštrácie, kde mu bude robiť spoločnosť aj bývalý prezident Spolkovej republiky Nemecko Joachimom Gauckom.

Tomu Kiska v pondelok udelí aj štátne vyznamenanie. „Dnešného večerného koncertu sa prezident Andrej Kiska rozhodol nezúčastniť, o čom informoval organizátorov aj nemeckého prezidenta,“ napísal Krpelan.

Takto vyzerala sobotňajšia rekonštrukcia Sviečkovej manifestácie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy