Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Roman dolapil zlodeja. Pomoci od polície sa nedočkal
Zdielať na

Roman dolapil zlodeja. Pomoci od polície sa nedočkal

TISOVEC / Muž chytil zlodeja a v chate nad Tisovcom čakal na pomoc policajtov. V tej chvíli netušil, že ten, ktorého chytil, je vrah a že pomoci od mužov zákona sa tak skoro nedočká. Nakoniec páchateľa museli s manželkou zadržať sami. Na policajtov podali sťažnosť.

V Lesoch nad Tisovcom už približne mesiac vyčíňal zlodej. Vykradol takmer každú z pätnástich chát. Niektoré aj dvakrát.

Majiteľ jednej z usadlostí ale zlodeja chytil.

"Nevedel som, čo sa bude diať, či sa budeme biť, alebo čo. Je to vlastne môj bývalý spolužiak," hovorí Roman Šotek.

Keď zlodeja dolapil, poslal svojej manželke správy, aby zavolala policajtov.

"Vedela som, že tú správu neposlal len tak," dodáva manželka Jana.

Zlodeja, ktorý v minulosti sedel za vraždu, sa Roman snažil na svojej chate zadržať čo najdlhšie.

"Ponúkol som ho dobrou domácou od kamaráta," hovorí. "Prešla trištvrte hodina, keď mi povedal, že sedel aj za vraždu. Ja som sa len modlil, aby niekto prišiel," dodáva.

Bez pomoci

Jane síce policajti pomoc najskôr prisľúbili, ale podľa jej slov konali inak, ako hovorili.

"Keď mi manžel volal, že je s ním hore, tak som mu povedala, že policajti sú už na ceste. Bola som stotožnená s tým, že tam pôjdu. Zakrátko mi ale volali, že výjazd nebude, že policajný riaditeľ v Hnúšti im to zakázal," hovorí.

O pár minút neskôr hovorila so samotným riaditeľom ovodbného oddelenia. Ten im pre ich vlastnú bezpečnosť neodporučil, aby zlodeja chytali sami.

"Povedal, že oni majú o tretej ráno akciu a že by tam mali prísť aj psovodi. Lenže ja som medzičasom manželovi, keďže si vypol telefón, nemala dať ako vedieť, že policajti neprídu," ozrejmuje.

Jana ale chcela pomôcť manželovi a tak s kamarátkou a dvoma známymi za nimi vybrala.

"On už chcel utiecť, no zadržal som ho. Keďže bol omámený alkoholom, nebránil sa. A keď som zbadal manželku, pýtal som sa, kde sú policajti. Povedala mi, že neprídu," hovorí Roman Šotek.

Zlodeja odovzdali

Mužov zákona stretli v lese, keď sa vracali do mesta. Policajti zlodeja odviedli na stanicu.

"Na miesto boli vyslaní policajti znalí terénu. A časový horizont vykonania zákroku, ako aj všetky okolnosti súvisiace so zadržaním podozrivej osoby už rpeveruje oddelenie kontroly krajského riaditeľstva," informovala banskobystrická hovorkyňa Mária Faltániová.

Marián je už za mrežami. Sudca ho vzal do väzby. "Polícia ho obvinila z prečinu krádeže. V súčasnosti preverujeme ďalšie podozrenie súvisiace s touto trestnou činnosťou, z ktorých spáchania je obvinený muž podozrivý," uzavrela hovorkyňa.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy