Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zlodej ukradol počas výstavy štyri obrazy, nechal tam fotorámy
Zdielať na

Zlodej ukradol počas výstavy štyri obrazy, nechal tam fotorámy

HUMENNÉ / Štyri obrazy sa zlodejovi podarilo ukradnúť z galérie priamo počas trvania výstavy. Po ukradnutých dielach nezostala prázdna stena. Páchateľ na ich miesto zavesil prázdne fotorámy, ktoré kúpil v obyčajnom obchode.

Známemu maliarovi zo Sniny ukradli počas výstavy štyri obrazy. Zlodej mal všetko dobre premyslené. "Vošiel do výstavnej miestnosti, zbalil štyri moje obrazy a na ich miesto zavesil štyri čisté plátna," povedal výtvarník Martin Horečný.

Obrazy za rámy

"Štyrikrát prišiel s rámikom, štyrikrát zavesil obraz a zavesil tam rámik. Veľmi zaujímavý postup," hovorí Horečný. Ak by prišiel do galérie s prázdnymi rukami, riskoval by, že si jeho odchod s obrazom v rukách niekto všimne.

Maliar Martin Horečný svoje diela vystavuje v  Nemecku, Maďarsku, Rakúsku ale aj v Anglicku. Minulý rok bol dokonca zaradený do britskej encyklopédie významných osobností.

Vzťahy a láska

Ukradnuté boli abstraktné obrazy na tému vzťahy a láska. Jeden obraz stál 180 eur- oveľa viac ako peniaze však maliara trápi čosi iné. "Skôr ide o to, že niekto ako keby vám vytrhol z archívu života pár stránok. Ten obraz je len jeden," priznáva umelec.

Maliar už na polícii podal trestné oznámenie. "Polícia oznámenie preveruje ako podozrenie z trestného činu krádeže," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

"V istom zmysle je to aj zaujímavá reklama pre umelca, keď mu obrazy kradnú, lebo znamená to, že asi je o nich záujem. Mňa len mrzí, že tu na Slovensku sa tí ľudia tak zachovajú," dodal Horečný.

Na mieste bola redaktorka Katarína Kleknerová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy