Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Farára zbil, ukradol mu 500 eur a auto. Polícia po útočníkovi pátra
Zdielať na

Farára zbil, ukradol mu 500 eur a auto. Polícia po útočníkovi pátra

RADAVA / Zlodej okradol a spôsobil vážnu zlomeninu farárovi z Radavy (okres Nové Zámky). Najprv ho sotil do priekopy a potom sadol do auta, ktoré duchovný zaparkoval pri ceste. Naštartoval kľúčikmi, ktoré zostali v spínacej skrinke.

Popoludní išiel farár bratstva božského srdca Ježišovho v Radave do humna pozrieť včely a stočiť med. Auto, červenú škodu Fabia s krupinským evidenčným číslom, zaparkoval pri ceste.

Ušiel s 500 eurami

Včelie úle boli blízko záhrady jednej z farníčok. Keď k nemu prišiel cudzí muž, myslel si, že potrebuje pomoc. Ten ho ale sotil do priekopy a sadol do auta.

"Ja som sa ani nechcel brániť, tak som skončil s rozdrveným ramenom, bez auta, bez dokladov, bez všetkého," povedal farár.

Keďže farár nestihol vybrať kľúče zo spínacej skrinky, zlodej ušiel nielen s autom, ale aj jeho dokladmi, peňaženkou, v ktorej mal 500 eur, platobnými kartami a mobilným telefónom, ktoré mal uložené na sedadle.

Po zlodejovi pátrajú

Duchovného museli operovať v novozámockej nemocnici, pri páde utrpel zlomeninu plecového kĺbu. Policajti po zlodejovi aj po červenej škode Fábii, vyrobenej v roku 2013, stále pátrajú.

"Po páchateľovi a odcudzenom osobnom motorovom vozidla škoda Fábia červenej farby s krupinským evidenčným číslom bolo vyhlásené pátranie," informuje hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová.

Reportáž pripravila redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Najčítanejšie správy