Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Dvojica, ktorá vykrádala kostoly, je už v rukách polície
Zdielať na
Krimi

Dvojica, ktorá vykrádala kostoly, je už v rukách polície

GALANTA / Peter a Silvia, po ktorých od minulého týždňa pátrali muži zákona, sú už v rukách spravodlivosti. Dvojica podľa polície vykrádala kostoly v Trnavskom kraji. Z fary vo Veľkej Mači ukradli hotovosť a klenoty za viac ako 100 tisíc eur.

Dvojicu zadržali policajti v bratislavskom taxíku. "Auto zablokovali a obe osoby 29-ročného Petra a 34-ročnú Silvia vzápätí zadržali. Vyšetrovateľ ich vypočul ako obvinených zo zločinu krádeže," potvrdila trnavská krajská hovorkyňa Mária Linkešová. 

Prichytení pri čine

Zadržaniu predchádzal pokus o krádež v kostole v Holíči. Tak, ako v predošlých prípadoch, aj tentokrát chceli kradnúť počas omše. Prichytil ich ale farár. Jemu sa ale nepodarilo dvojicu do príchodu polície udržať. Mužom zákona ich aspoň popísal.

"Vyšetrovateľ ich na základe dôkazov obvinil z prečinu porušovania domovej slobody, za čo im hrozí strata slobody na jeden až päť rokov," dodala Linkešová. 

Za krádež trezora vo Veľkej Mači si môžu posedieť až 10 rokov. Vyšetrovateľ už spracoval podnet na ich väzobné stíhanie.

Pôrod v trolejbuse

Dvojica sa do povedomia verejnosti dostala ešte v apríli 2012. Šesťnásobná matka začala rodiť v bratislavskom trolejbuse. Priamo tam jej pomohli odrodiť dve zdravotné sestričky, ktoré tiež cestovali do nemocnice.

O štyri roky neskôr po nich už pátrala polícia. Začiatkom júna totiž oklamali farára vo Veľkej Mači a kým slúžil bohoslužbu vykradli faru. Odniesli si hotovosť 16 tisíc eur a tiež zlaté a strieborné tehličky za asi 85 tisíc eur.

V ten istý deň ukradli ešte aj z fary v susednej obci Abrahám stravné lístky a hotovosť 300 eur. Obaja boli pre políciu známi.

Dvojica zlodejov je už v rukách polície, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy