Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Chlapec (16) zachránil život pltníkovi. Ďalších tridsať ľudí sa len prizeralo
Zdielať na

Chlapec (16) zachránil život pltníkovi. Ďalších tridsať ľudí sa len prizeralo

DUNAJEC / Iba 16-ročný mladík zo Zamaguria zachránil život poľskému pltníkovi. Hoci v prístavisku postávalo množstvo turistov, on jediný bol ochotný skočiť do Dunajca a zachrániť Poliakovi život. Dvojnásobný majster Slovenska v plávaní vedel, že na rozhodovanie nie je čas.

Mohla to byť ďalšia tragédia na Dunajci, ale vďaka slovenskému pltníkovi sa tak nestalo. Denis má 16 rokov  a na Dunajci pomáha ako pomocný pltník. Po splave už boli v prístave a chystali sa loď naložiť na auto. "Zrazu som počul iba nejaké čľupnutie a už som videl iba poľského pltníka, ako je vo vode," hovorí záchranca Denis. "Pozeralo sa na to asi 30 ľudí a nikomu nenapadlo za ním skočiť," povedal ďalší pltník.

Topiaci sa Poliak by to zrejme bez Denisovej pomoci nezvládol, nikto z plte ho totiž neratoval. Bol na pozícii vzadu a zrejme zapichol palicou do víru tak nešťastne, že ten ho strhol a už sa nevynoril. Na poľskej strane nechcel reportérke TV JOJ k incidentu nikto nič povedať.

Len nedávno sa na Dunajci odohrala dráma, keď poľských turistov priamo v strede na Dunajci museli zachraňovať okoloidúci Slováci. Narazili plťou na kameň, poškodili drevo a plť sa začala napĺňať vodou. Oveľa tragickejšie sa skončil prípad muža, ktorý hneď po štarte spadol do vody a utopil sa. Bol značne pod vplyvom alkoholu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy