Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po návšteve kúpaliska sa ľudia vyhádzali svrbiacou vyrážkou. Rozbor vody bol v poriadku
Zdielať na

Po návšteve kúpaliska sa ľudia vyhádzali svrbiacou vyrážkou. Rozbor vody bol v poriadku

PREŠOV / Na prešovské prírodné kúpalisko Delňa majú niektorí návštevníci ťažké srdce. Domov išli so svrbením a na druhý deň sa na ich tele vyhádzali pupence. Od začiatku sezóny navštívilo Delňu asi 10 tisíc ľudí, známych prípadov je zatiaľ len 10.

Sociálne siete zaplavili fotky dospelých a detí s vyrážkami. Všetci, ktorí mali problémy, majú niečo spoločné. Boli predtým na prírodnom prešovskom kúpalisku. O problémoch na prešovskom prírodnom kúpalisku informuje aj oznam na bráne kúpaliska. Ľudia mali podozrenie na vodu. Keď rozbory vody nič neukazovali, objednal prevádzkovateľ kúpaliska postrek proti hmyzu.

Hygienici sledujú vodu v Delni pravidelne. Tento rok s ňou žiadne problémy neboli. Napriek tomu urobili aj mimoriadne testy. A už majú výsledky. Voda na kúpanie je vhodná na kúpanie podľa platnej legislatívy.

Na sociálnej sieti sa objavila informácia, že by mohlo ísť o cerkárie. U nás sa cerkárie podľa vyhlášky nesledujú. Navyše legislatíva je taká, že aj keby sa potvrdili, nie je to podľa hlavnej krajskej hygieničky dôvod na zákaz kúpania. Pôvod ťažkostí návštevníkov prírodného kúpaliska preto ostáva nejasný. Zaujímavé je aj to, že problémy zmizli, keď po postreku zmizol hmyz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy