Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Tatrách medveď roztrhal jeleňa pred hotelom
Zdielať na

V Tatrách medveď roztrhal jeleňa pred hotelom

TATRY / Rozzúrený medveď uplynulú noc roztrhal statného jeleňa uprostred hotelového parkoviska. Jeleň ho zrejme vyrušil pri vyjedaní odpadkov z kontajnéra. Podľa svedkov to bol hrôzostrašný pohľad. Obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Akčná scéna, ktorú len tak nezažijete a to dokonca ani vo Vysokých Tatrách, odohrala sa tu na tomto parkovisku medzi apartmánmi v centre Tatranskej LOmnice.

"Toto človek nevidí ani na National Gegrafic," hovorí svedok Tomáš Kukučka. "Medveď mu pookusoval nohy, aby nevedel utekať. Keď bol ten jeleň už taký nevládny tak ho doslova zožral zozadu," opisuje situáciu Tomáš. Zoológ z tatranských lesov tvrdí, že v prírode sa jeleň a medveď rešpektujú a tento útok šelmy i oni považujú za niečo nezvyčajné.

"Tento jav naozaj nie je bežný v tomto prípade medveď zistil, že má šancu jeleňa uloviť, tak ho ulovil, Medveď mal navrch aj preto, lebo bolo to na asfalte, čo je dosť klzký povrch pre kopytá," povedal zoológ štátnych lesov Jozef Hybler. Ulovený jeleň útok medveďa neprežil, ráno bolo celé parkovisko od krvi, čo znamenalo, že tam prebiehal naozaj krutý boj. Na recepcii niektorých tatranských hotelov upozorňujú návštevníkov, aby si po zotmení dávali pozor. Mnohí Tatranci povedali, že ešte toľko medveďov so stratou plachosti v meste za posledných 10 rokov nemali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy