Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
FOTO: V Prešove sa rozlúčili s hrdinami z havarovaného vrtuľníka
Zdielať na

FOTO: V Prešove sa rozlúčili s hrdinami z havarovaného vrtuľníka

PREŠOV / V Prešove sa rozlúčili s dvojicou hasičských záchranárov Radoslavom Lackom a Petrom Toďorom, ktorí v stredu 10. mája zahynuli pri tragickej nehode vrtuľníka na vojenskom letisku v Nižnej Šebastovej pri Prešove.

Posledná rozlúčka s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru v Prešove, ktorí zahynuli pri výkone štátnej služby, sa začala o 11:00 na Okresnom riaditeľstve HaZZ na Požiarnickej ulici v Prešove.

Smútočný sprievod následne viedol od hasičskej stanice po uliciach Záhradná, Požiarnická, Okružná, Hviezdoslavova, Štefánikova a Hlavná. Približne o 12:30 sa konala v Konkatedrále sv. Mikuláša zádušná omša. 

K pádu policajného vrtuľníka BELL 429 z výšky zhruba 100 metrov došlo v stredu 10. mája popoludní pri výcviku evakuácie osôb. K pádu malo dôjsť pri záverečnom manévri, keď sa záchranári nachádzali v podvese pod vrtuľníkom blízko k palube. Nehodu neprežila dvojica hasičských záchranárov – riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove Radoslav Lacko a veliteľ družstva Peter Toďor.

Pri nehode sa vážne zranili aj dvaja policajní piloti, ktorí v prešovskej nemocnici absolvovali operácie. Jeden z pacientov je už pri vedomí, druhý sa nachádza naďalej v kritickom stave v umelom spánku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy