Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Silný vietor zhodil strom na dom. Vytrhol ho aj s koreňmi
Zdielať na

Silný vietor zhodil strom na dom. Vytrhol ho aj s koreňmi

SNINA / Deravá strecha a bezmocný pohľad majiteľa domu. Takto to vyzeralo na dvore potom, ako mohutný strom spadol rovno na strechu. Silný vietor ho vytrhol aj s koreňmi. Hasiči zo Sniny zasahovali niekoľko hodín a pomáhali aj ľudia z dediny.

Osemdesiatsedemročný majiteľ domu sa na všetko len bezmocne prizeral. Ivan bol práve vo vnútri, keď začul strašnú ranu. Vyšiel von a zbadal, že obrovský strom spadol rovno na strechu. "Som počul veľký prásk, taký hukot," opisuje Ivan. Lenže dôchodca nedokázal privolať pomoc. Podľa príbuzných silný vietor poškodil aj telekomunikačné káble, volať z pevnej linky preto nebolo možné. Hasičov privolali po niekoľkých hodinách susedia.

"Vyšiel som von a už bolo ako sa hovorí, po vojne," opisuje Ivan. Silný vietor vyvrátil mohutný strom aj s koreňmi. Odstrániť ho pomocou hasičskej techniky by bolo riskantné. Neporadil by si s tým ani žeriav zo záchrannej brigády, keďže terén v jeho okolí nebol dostatočne pevný. Napokon pomohla ťažká technika zo susednej obce.

"Zasahujúci hasiči pomocou motorových píl orezali konáre a za pomoci ťažkej techniky z obce strom odstránili," povedal Stanisla Stríž z OR HAZZ Humenné. Po celý čas pomáhali aj miestni obyvatelia. Škody, ktoré spadnutý strom spôsobil zatiaľ vyčíslené neboli.

Pri Šintave sa pred pár dňami stala tragická nehoda:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy