Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri Spišskom Štvrtku sa zrazilo auto s traktorom, na mieste zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Pri Spišskom Štvrtku sa zrazilo auto s traktorom, na mieste zasahoval vrtuľník

SPIŠSKÝ ŠTVRTOK / Štyria ľudia sa zranili pri dopravnej nehode auta a traktora, ktorá sa stala za obcou Spišský Štvrtok v smere na obec Hrabušice na východe Slovenska.

Štvorčlenná posádka z havarovaného auta smerova z Betlanoviec do Spišského Štvrtku. Pred odbočujúcim traktorom nedokázali ubzdiť. "Smerovku nedal ten, čo išiel pred nami s traktorom," hovorí Terézia, ktorá sa viezla v havarovanom aute. 

Náraz bol taký silný, že zošrotovalo takmer polovicu auta. "Blinker bol, lebo keď si všimnete na traktore, ešte ide," hovorí vodič traktora Martin Majerčák. 

Podľa ženy z auta, išli približne rýchlosťou 40 kilometrov za hodinu. Za autom boli niekoľkometrové brzdné dráhy. Vodič traktora tvrdí, že ho náraz posunul o niekoľko metrov. 

Vyslobodili ho hasiči 

Spolujazdec na prednom sedadle sa z auta nedokázal dostať po vlastných nohách. Bol zakliesnený. Pomohli mu až hasiči. "Poskytli sme predlekársku pomoc. Do príchodu rýchlej zdravotnej pomoci. Následne bola vyprostená pomocou vyslobodzovacieho náradia. Bolo treba odstrániť dvere," uviedol veliteľ hgasičského zásahu Pavol Rovder.

Pre najvážnejšie zraneného spolujazdca prileteli leteckí záchranári. Ostatní traja zranená putovali do levočskej nemocnice. "Dcéra má ruku polámanú," hovorí Terézia. 

"Traja pacienti boli prevezení pozemnou ambulanciou s poranením hlavy a horných končatín do nemocnice v Levoči. Ďalšiu osobu leteckí záchranári transportovali vrtuľníkom do Košíc s poranením hrudníka a hlavy," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Osadníci napadli traktoristu

Po nehode išlo o život aj vodičovi traktora. Po náraze síce zranený nebol, aj tak potreboval pomoc záchranárov. Zranili ho rozzúrení osadníci. "Utekal som pred nimi a skryl som sa. Priši asi štyria alebo piati. Ja som si len dal ruky pred tvár a ľahol som si do priekopy," hovorí vodič traktoru. 

Pre bitku na mieste zasahovalo väčšie množstvo policajtov. Tí vášne agresorov nakoniec upokojili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy