Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Stará Lesná sa spamätáva z povodne. Pomáhajú všetky záchranné zložky
Zdielať na

Stará Lesná sa spamätáva z povodne. Pomáhajú všetky záchranné zložky

STARÁ LESNÁ / Tri dni sa nemohli evakuovaní hostia z penziónov ani chatári dostať k svojim autám a osobným veciam. Povodeň v Starej Lesnej strhla most i príjazdovú cestu do tejto časti obce. V sobotu sa opäť odstraňovali škody a prioritou bolo dostať vozidlá preč.

Na 21.júla bola v Starej Lesnej naplánovaná veľká kultúrna akcia. Namiesto toho sa celou obcou ozývali ťažké stroje. "Mal byť Letný festival zábavy, ale ako viete, máme iný festival zábavy, pre ktorý ani nemôžeme spať," povedal starosta obce Ľubomír Lauf.

Odstraňovanie škôd po veľkej vode spojili obec i tých, čo pomáhali, v jeden tím. Jediná príjazdová cesta k chatám po povodniach zmizla, tak ju museli vytvoriť o pár metrov ďalej. Cestu museli vytvoriť tak, aby dokázali po nej prejsť autá, ktoré majitelia pred pár dňami museli nechať pri chatách a penziónoch. Vážnym problémom bol aj zničený most. 

Väčšie škody majitelia chát a penziónov nezaznamenali, najviac sa potešili príchodu elektrikárov. Problémov je stále viac ako dosť, napríklad do niektorých častí obce dovážajú pitnú vodu cisterny. "Musí poďakovať všetkých záchranným zložkám, hasičom, polícii, súkromným podnikateľom, ktorí boli ochotní urobiť všetko preto, aby to fungovalo," dodáva starosta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy