Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Auto vletelo do domu. Zasahoval aj vrtuľník
Zdielať na

Auto vletelo do domu. Zasahoval aj vrtuľník

ZUBNÉ / Autom vyletel z cesty, zdemoloval mostík,predzáhradku a nakoniec ho zastavila stena ďalšieho domu. Náraz bol taký silný, že vozidlo dokonca poškodilo odkvap na streche. Dvadsaťročného vodiča zo Zubného (okr. Humenné) z auta vyslobodili hasiči. Pomáhať museli aj leteckí záchranári.

Vyletel zo zákruty, zdemoloval mostík pred jedným domov a rútil sa predzáhradkou ďalšieho. Susedia sa zobudili na rachot. "My sme sa zobudili, manžel hovorí, že nám komín padá. Buchot bol. Pozerám, v sestrinom dvore auto. Kapury zotvorené a auto v dvore," opisuje obyvateľka obce Emília. Podľa slov susedov sa to stalo ráno okolo siedmej. Po tom, ako auto prešlo záhradou, zastavila ho až stena ďalšieho rodinného domu.

Vozidlo dokonca poškodilo odkvap na streche. Dychovej skúške sa vodič na mieste podrobiť nemohol. Bol vo veľmi vážnom stave a na pomoc mu museli prísť leteckí záchranári.

Na zistenie prítomnosti alkoholu bola 20-ročnému vodičovi odobratá krv. Z auta mu pomáhali hasiči. Leteckí záchranári ho previezli do nemocnice v Prešove. "Posádka ošetrila vodiča, ktorý utrpel stredne ťažké poranenia, mal zlomeninu stehennej kosti a drobné odreniny," informuje hovorkyňa záchranárov Katarín Načiniaková. 

Auto smerovalo do Humenného. Podľa svedkov išiel po úseku, kde majú vodiči neraz ťažkú nohu na plyne. Aj prvotné zistenia polície naznačujú, že za hrozivú nehodu zrejme môže práve vysoká rýchlosť.

"Pravdepodobnou príčinou vzniku nehody bolo neprispôsobenie rýchlosti vozidla stavu a povahe vozovky," uviedla hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdayová. Škoda bola predbežne vyčíslená na 6 tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy