Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Na hroboch si našli Šarišania tabule s nedoplatkami
Zdielať na

Na hroboch si našli Šarišania tabule s nedoplatkami

VEĽKÝ ŠARIŠ / Vo Veľkom Šariši vládne na cintorínoch už niekoľko rokov neporiadok v evidencii a za mnohé hroby ľudia zabudli zaplatiť 20-eurový poplatok. Na viacerých z nich sa tak objavil nelichotivý odkaz. Vraj bez akéhokoľvek upozornenia.

Niektorí ľudia našli hroby svojich zosnulých príbuzných ozdobené plastovou tabuľkou s odkazom mestského úradu, že na toto hrobové miesto neevidujú zaplatený poplatok.

Manželia Bujnovskí z cintorína odchádzali s nepríjemným pocitom a s tabuľkou v ruke. Sami hovoria, že nie je problém zaplatiť, akurát o nedoplatku ani netušili. "Vyrazilo mi to dych. Je to neetické," hovoria manželia. Mesto tvrdí, že nikoho nechcelo uraziť. Len hľadalo spôsob, ako problém vyriešiť. Písomne vyzvali tých pozostalých, o ktorých vedeli. "Ťažko je určiť pozostalých, keď odišli bývať preč z obce," vysvetľuje Ivana Perecárová z mestského úradu. 

Tam kde nebolo možné použiť sťahovacie pásky správca cintorína použil obojstrannú lepiacu pásku. Dotknutým pozostalým sa to nepáči. "Ja si myslím, že v registri obyvateľstva, ktorý vlastní každé mesto, vie, kto je pozostalý," hovorí Bujnovská. 

"Koho sa nám podarilo vypátrať, tak tomu sme poslali predvolanku. Poslali sme ich 15 a prišli traja," informuje Perecárová. 

Pred vstupom na cintorín je aj informačná tabuľa a na nej zoznam nezaplatených hrobov. No skúseností sú také že málokto si ju všimne.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy