Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragická nehoda pri Lipanoch. Vyhasli životy mladých ľudí
Zdielať na

Tragická nehoda pri Lipanoch. Vyhasli životy mladých ľudí

LIPANY / Tragická nehoda sa stala v noci pri Lipanoch (okres Sabinov). Mladí ľudia sa viezli v starom aute, ktoré sa na nekvalitnej vozovke prevrátilo. Dvaja ľudia zomreli priamo na mieste, jedno dievča previezli do nemocnice, kde podľahlo svojim zraneniam.

Tragédia sa stala asi pol hodinu po polnoci z piatka na sobotu v chatovej oblasti za dedinou Lúčka pri Sabinove. Na rozbitej asfaltovej ceste sa prevrátilo auto, ktoré podľa odborníka nebolo v dobrom technickom stave. Pri nehode vyhasli tri ľudské životy. 

Ďalšie štyri osoby sa zranili ťažko, dve ľahko. Zranených previezli do nemocníc v Prešove a Starej Ľubovni. 

Vodič Slavomír po nehode nafúkal. Dychová skúška potvrdila, že mal takmer 0,5 promile.

Patria mladých ľudí bola vo veku 17 až 19 rokov. 

Hasiči po nehode zabezpečili auto proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín a miesto udalosti osvetľovali z dôvodu dokumentovania nehody niekoľko hodín.

Na miesto nehody privolali aj znalca z odboru dopravy, ktorý pre televíziu JOJ potvrdil, že auto v stave, v akom ho našli, bolo v protismere svojej jazdy, išlo z kopca po rozbitej asfaltovej ceste a neprimeranou rýchlosťou. Všetko nasvedčuje tomu, že sa rozkolísalo, prevrátilo a narazilo do stromu. 

Na miesto nehody vyrazili všetky záchranné zložky, ktorým nahlásili šiestich ľudí. "Na mieste sme zistili, že sa tu nachádza 9 osôb," informoval veliteľ zásahu Ondrej Posilný. Medzi nimi bolo päť dievčat a štyria chlapci.

Daniel (†17) a Ján (†18) zomreli priamo na mieste. "Sedemnásťročný chlapec a 18-ročný mladý muž utrpeli mnohopočetné zranenia, ktorým na mieste podľahli. Ďalšie 17-ročné dievča bolo v kritickom stave s úrazom hlavy po resuscitácii transportované do nemocnice v Prešove," informoval hovorca zdravotníckych záchranárov  Boris Chmel.

Lucia (†17) napriek snahe lekárov a dvojhodinovému oživovaniu napokon zraneniam nezlučiteľným so životom podľahla.

Do prešovskej nemocnice záchranári priviezli aj ďalších troch zranených. Tí sa nachádzajú v stabilizovanom stave mimo ohrozenia života. Ide o dve 18-ročné dievčatá a 19-ročného chlapca. "Jedno z dievčat má poranenia v oblasti hrudníka a driekovej chrbtice, druhé utrpelo poranenia v oblasti hlavy a tržné a povrchové rany na celom tele. Chlapec má poranenú hlavu, ale je  v stabilizovanom stave mimo ohrozenia života," povedala hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková.

Zvyšných troch 18-ročných účastníkov tragickej havárie previezli záchranári do nemocnice v Starej Ľubovni. "Všetci traja sú stabilizovaní, z toho jeden s vážnymi zraneniami," informoval službukonajúci lekár z oddelenia chirurgie nemocnice v Starej Ľubovni. 

"Podľa doterajších informácií sa všetkých deväť osôb pred nehodou nachádzalo v aute," uviedol prešovský krajský hovorca Daniel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy